WSPIERAMY AKCJE
07.2019

EPALE - ELEKTRONICZNA PLATFORMA NA RZECZ UCZENIA SIĘ DOROSŁYCH

EPALE to europejska, wielojęzyczna, otwarta dla wszystkich społeczność profesjonalistów z dziedziny kształcenia dorosłych, między innymi edukatorów i instruktorów dorosłych, doradców i konsultantów, badaczy i pracowników naukowo-dydaktycznych oraz decydentów.

Platforma EPALE jest finansowana ze środków programu Erasmus+. Stanowi element strategii Unii Europejskiej promowania możliwości kształcenia się dla wszystkich osób dorosłych.

EPALE realizuje to zadanie poprzez wspieranie i wzmacnianie pozycji zawodów związanych z kształceniem dorosłych. Umożliwia członkom nawiązywanie kontaktów z kolegami w całej Europie i wzajemne uczenie się za pośrednictwem wpisów na blogach, forów oraz narzędzia wyszukiwania partnerów, a także spotkań bezpośrednich.

EPALE zapewnia całe bogactwo wysokiej jakości precyzyjnych informacji, które zainteresują praktyków z sektora kształcenia dorosłych. Z czasem coraz więcej tych treści powinno być dostarczanych przez samych członków. Dowiedz się więcej, jak przyłączyć się do społeczności EPALE.

Więcej informacji o platformie oraz interesujące artykuły i podcasty z zakresu edukacji dorosłych znajdują się na stronie https://epale.ec.europa.eu/

Kompetencje kulturowe to jeden z aspektów projektu „AS: aktywnie – społecznie”, którego Fundacja jest realizatorem.

Uczestnicy projektu COFFEE-Cooperation for fair economy and education spotkali się w przededniu wyjazdu do Meksyku w siedzibie Fundacji Dzieła Kolpinga w Polsce.

Wolontariusze dla NGO – wsparcie organizacji pozarządowych z terenu Małopolski