WSPIERAMY AKCJE
07.2019

EPALE - ELEKTRONICZNA PLATFORMA NA RZECZ UCZENIA SIĘ DOROSŁYCH

EPALE to europejska, wielojęzyczna, otwarta dla wszystkich społeczność profesjonalistów z dziedziny kształcenia dorosłych, między innymi edukatorów i instruktorów dorosłych, doradców i konsultantów, badaczy i pracowników naukowo-dydaktycznych oraz decydentów.

Platforma EPALE jest finansowana ze środków programu Erasmus+. Stanowi element strategii Unii Europejskiej promowania możliwości kształcenia się dla wszystkich osób dorosłych.

EPALE realizuje to zadanie poprzez wspieranie i wzmacnianie pozycji zawodów związanych z kształceniem dorosłych. Umożliwia członkom nawiązywanie kontaktów z kolegami w całej Europie i wzajemne uczenie się za pośrednictwem wpisów na blogach, forów oraz narzędzia wyszukiwania partnerów, a także spotkań bezpośrednich.

EPALE zapewnia całe bogactwo wysokiej jakości precyzyjnych informacji, które zainteresują praktyków z sektora kształcenia dorosłych. Z czasem coraz więcej tych treści powinno być dostarczanych przez samych członków. Dowiedz się więcej, jak przyłączyć się do społeczności EPALE.

Więcej informacji o platformie oraz interesujące artykuły i podcasty z zakresu edukacji dorosłych znajdują się na stronie https://epale.ec.europa.eu/

Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce rozpoczęła w czerwcu br. projekt pt.: „Tak nas widzą: aktywnie w wieku 60+”.

Działania realizowane w ramach projektu:  "AS: aktywnie – społecznie". Szkolenia, warsztaty i inicjatywy wszystko już w realu!

Serdecznie zapraszamy osoby w wieku 60+ do udziału w międzynarodowym szkoleniu, które odbędzie się w dniach 19-24 lipca 2021 roku na Słowacji.

Zapraszamy do zapoznania się z rezultatami międzynarodowego projektu edukacyjnego Erasmus + COFFEE

Co można zrobić dla planety nie wychodząc z domu? Koniecznie przeczytaj!

#zostanwdomu