WSPIERAMY AKCJE
02.2016

Wiaderko Prądu

Wiesz, że słońce w Ugandzie zachodzi ok. 18:00? Od tej godziny wszyscy używają lamp naftowych. Źródłem oświetlenia domów jest też palenisko w izbie. Niestety spaliny powodują choroby oraz pożary. Paliwo jest kosztowne na terenach odległych od miast, a jego spalanie zatruwa środowisko.

A przecież prąd to dostęp do świata. Można go wykorzystać do oświetlenia, zasilania urządzeń domowych, a nawet produkowania wody pitnej!

Jako Fundacja Dzieła Kolpinga chcemy to zmienić i pomóc mieszkańcom Ugandy. Dzięki Twojemu wsparciu możemy wyposażyć małe wioski w panele słoneczne, które zapewnią ich mieszkańcom prąd. Już dziś możesz podarować wiaderko prądu, akumulator czy nawet cały panel. Zobacz jak to możesz zrobić na  www.wiaderkopradu.pl

1 września 2018 r. w Łączycach odbył się piknik "Kolorowy wrzesień w nowych barwach", podczas którego poruszano tematykę sprawiedliwego handlu. Szczególnym produktem na pikniku była kawa Tatico.

Od lipca br. rusza bezpłatna pomoc w zakresie świadczenia porad prawnych i obywatelskich skierowana do osób w wieku 60+

W dniach 21 do 26 maja 2018r. odbyło się seminarium pod tytułem „Razem sięgając za państwem ludzkiej godności”.