WSPIERAMY AKCJE
02.2016

Wiaderko Prądu

Wiesz, że słońce w Ugandzie zachodzi ok. 18:00? Od tej godziny wszyscy używają lamp naftowych. Źródłem oświetlenia domów jest też palenisko w izbie. Niestety spaliny powodują choroby oraz pożary. Paliwo jest kosztowne na terenach odległych od miast, a jego spalanie zatruwa środowisko.

A przecież prąd to dostęp do świata. Można go wykorzystać do oświetlenia, zasilania urządzeń domowych, a nawet produkowania wody pitnej!

Jako Fundacja Dzieła Kolpinga chcemy to zmienić i pomóc mieszkańcom Ugandy. Dzięki Twojemu wsparciu możemy wyposażyć małe wioski w panele słoneczne, które zapewnią ich mieszkańcom prąd. Już dziś możesz podarować wiaderko prądu, akumulator czy nawet cały panel. Zobacz jak to możesz zrobić na  www.wiaderkopradu.pl

W dniach 21 do 26 maja 2018r. odbyło się seminarium pod tytułem „Razem sięgając za państwem ludzkiej godności”.

W Krakowie w dniach 20-22.04.2018r. odbyło się posiedzenie Międzynarodowej Grupy ds. Współpracy Partnerskiej.

Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce realizuje projekt pn: "Glokalizacja w edukacji dorosłych" w ramach programu Erasmus+...

Spotkanie dla osób zajmujących się edukacją globalną. Odbędzie się ono w Štiavnické Bane (Słowacja), 21-24 kwietnia 2016 r. Język - angielski.