WSPIERAMY AKCJE
02.2016

Wiaderko Prądu

Wiesz, że słońce w Ugandzie zachodzi ok. 18:00? Od tej godziny wszyscy używają lamp naftowych. Źródłem oświetlenia domów jest też palenisko w izbie. Niestety spaliny powodują choroby oraz pożary. Paliwo jest kosztowne na terenach odległych od miast, a jego spalanie zatruwa środowisko.

A przecież prąd to dostęp do świata. Można go wykorzystać do oświetlenia, zasilania urządzeń domowych, a nawet produkowania wody pitnej!

Jako Fundacja Dzieła Kolpinga chcemy to zmienić i pomóc mieszkańcom Ugandy. Dzięki Twojemu wsparciu możemy wyposażyć małe wioski w panele słoneczne, które zapewnią ich mieszkańcom prąd. Już dziś możesz podarować wiaderko prądu, akumulator czy nawet cały panel. Zobacz jak to możesz zrobić na  www.wiaderkopradu.pl

Świetnie wiemy, że pomoc Ukrainie to maraton, a nie sprint dla tego planujemy kolejne działania, w które pragniemy również włączyć naszych Członków, Pracowników i Sympatyków.

Z Ukrainy dochodzą do nas dramatyczne prośby o modlitwę. Bo oprócz walki z kulami, toczy się i ta duchowa. Prosimy, dołączcie do niej tak, jak możecie: w swoich domach i kościołach.

Rok 2021 za nami! Dla uczestników i realizatorów projektu „AS: aktywnie-społecznie” był to czas intensywnej pracy i mierzenia się
z wyzwaniami, a także poszerzania horyzontów i zdobywania nowych doświadczeń.

Zapraszamy do zapoznania się z rezultatami międzynarodowego projektu edukacyjnego Erasmus + COFFEE

4 ELEMENTS to wymiana młodzieżowa skierowana do uczestników z 7 państw: Bułgarii, Grecji, Włoch, Polski, Hiszpanii, Serbii i Rumunii.

Co można zrobić dla planety nie wychodząc z domu? Koniecznie przeczytaj!

#zostanwdomu