WSPIERAMY AKCJE
03.2020

Zbliża się miesiąc Fairtrade

W dniach 12 kwietnia - 12 maja 2020 roku zaplanowana jest organizacja miesiąca Fairtrade. Być może niektóre ze spotkań i wydarzeń z publicznością zostaną odwołane ze względu na epidemię Coronawirusa, jednak Fundacja „Koalicja Sprawiedliwego Handlu” – Fairtrade Polska przygotowała interesujące materiały dotyczące tematyki Fair Trade, z którymi można zapoznać się na ich stronie internetowej lub zamówić bepłatnie dla swojej organizacji.

Zachęcamy do odwiedzenia strony internetowej organizatora: https://www.fairtrade.org.pl/

Rok 2021 za nami! Dla uczestników i realizatorów projektu „AS: aktywnie-społecznie” był to czas intensywnej pracy i mierzenia się
z wyzwaniami, a także poszerzania horyzontów i zdobywania nowych doświadczeń.

Jednym z ostatnich działań w ramach projektu „Tak nas widzą: aktywnie w wieku 60+” realizowanym przez Fundację Dzieła Kolpinga w Polsce od czerwca br. będzie 2-dniowa konferencja „Aktywnie w każdym wieku – oferta dla seniorów”.

W dniach 11-14 października 2021 w Krakowie odbyło się międzynarodowe spotkanie podsumowujące realizację projektu Erasmus +  dot. edukacji senioralnej.

4 ELEMENTS to wymiana młodzieżowa skierowana do uczestników z 7 państw: Bułgarii, Grecji, Włoch, Polski, Hiszpanii, Serbii i Rumunii.

Zapraszamy do zapoznania się z rezultatami międzynarodowego projektu edukacyjnego Erasmus + COFFEE

Co można zrobić dla planety nie wychodząc z domu? Koniecznie przeczytaj!

#zostanwdomu