WSPIERAMY AKCJE
03.2020

Zbliża się miesiąc Fairtrade

W dniach 12 kwietnia - 12 maja 2020 roku zaplanowana jest organizacja miesiąca Fairtrade. Być może niektóre ze spotkań i wydarzeń z publicznością zostaną odwołane ze względu na epidemię Coronawirusa, jednak Fundacja „Koalicja Sprawiedliwego Handlu” – Fairtrade Polska przygotowała interesujące materiały dotyczące tematyki Fair Trade, z którymi można zapoznać się na ich stronie internetowej lub zamówić bepłatnie dla swojej organizacji.

Zachęcamy do odwiedzenia strony internetowej organizatora: https://www.fairtrade.org.pl/

Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce zaprasza do zgłaszania zapotrzebowania na wolontariuszki i wolontariuszy.

Uczestnicy projektu „AS: aktywnie – społecznie” z IV, V i VI grupy krakowskiej uczestniczyli w warsztatach wyjazdowych w Murzasichle.

Fundacja Dzieła Kolpinga włączyła się do konkursu – jako lokalny koordynator i zaprasza do składania prac konkursowych.

Co można zrobić dla planety nie wychodząc z domu? Koniecznie przeczytaj!

#zostanwdomu