05.2015

Dzień Matki

Dzień Matki w Polsce świętujemy od 100 lat – od 26 maja 1914 r. Tego dnia święto obchodzone jest jedynie w Polsce, ale z pewnością jest to święto kosmopolityczne. Doświadczenie macierzyństwa wraz z radościami nie zna granic terytorialnych, politycznych, ani czasowych. Dzień Matki, to święto niezwykle ważne, podczas którego mamy doceniane są za trud włożony w opiekę nad dziećmi, okazywanie im  wsparcia w trudnych chwilach, oraz nieustanną troskę, pomoc i bezwarunkową miłość nawet w najtrudniejszych warunkach.

Jednym z Milenijnych celów rozwoju jest zmniejszenie o 3/4 wskaźnika umieralności porodowej matek. Państwa członkowskie zadeklarowały osiągnięcie celu do 2015 r.

Fot. Ben_Kerckx/pixabay.com

W związku z aktualną sytuacją epidemiologiczną mamy dla Państwa ważny komunikat.

Projekt COFFEE - cooperation for fair economy and education wraz z kawą Tatico zawitały do Rumunii.

Spotkanie członków grupy koordynacyjnej nowego międzynarodowego projektu Erasmus + „Smart development”.

Co można zrobić dla planety nie wychodząc z domu? Koniecznie przeczytaj!

#zostanwdomu