05.2015

Dzień Matki

Dzień Matki w Polsce świętujemy od 100 lat – od 26 maja 1914 r. Tego dnia święto obchodzone jest jedynie w Polsce, ale z pewnością jest to święto kosmopolityczne. Doświadczenie macierzyństwa wraz z radościami nie zna granic terytorialnych, politycznych, ani czasowych. Dzień Matki, to święto niezwykle ważne, podczas którego mamy doceniane są za trud włożony w opiekę nad dziećmi, okazywanie im  wsparcia w trudnych chwilach, oraz nieustanną troskę, pomoc i bezwarunkową miłość nawet w najtrudniejszych warunkach.

Jednym z Milenijnych celów rozwoju jest zmniejszenie o 3/4 wskaźnika umieralności porodowej matek. Państwa członkowskie zadeklarowały osiągnięcie celu do 2015 r.

Fot. Ben_Kerckx/pixabay.com

Świetnie wiemy, że pomoc Ukrainie to maraton, a nie sprint dla tego planujemy kolejne działania, w które pragniemy również włączyć naszych Członków, Pracowników i Sympatyków.

Z Ukrainy dochodzą do nas dramatyczne prośby o modlitwę. Bo oprócz walki z kulami, toczy się i ta duchowa. Prosimy, dołączcie do niej tak, jak możecie: w swoich domach i kościołach.

Rok 2021 za nami! Dla uczestników i realizatorów projektu „AS: aktywnie-społecznie” był to czas intensywnej pracy i mierzenia się
z wyzwaniami, a także poszerzania horyzontów i zdobywania nowych doświadczeń.

Zapraszamy do zapoznania się z rezultatami międzynarodowego projektu edukacyjnego Erasmus + COFFEE

4 ELEMENTS to wymiana młodzieżowa skierowana do uczestników z 7 państw: Bułgarii, Grecji, Włoch, Polski, Hiszpanii, Serbii i Rumunii.

Co można zrobić dla planety nie wychodząc z domu? Koniecznie przeczytaj!

#zostanwdomu