04.2015

Edukacja Globalna - konkurs grantowy 2015 r.

10 kwietnia bieżącego roku upłynął termin składania wniosków o dofinansowanie na działania z zakresu edukacji globalnej, których to udzielała Fundacja Edukacja dla Demokracji . Obecnie trwa ocena przedłożonych wniosków.

Podmiotem współfinansującym całą inicjatywę jest Departament Współpracy Rozwojowej Ministerstwa Spraw Zagranicznych. To ciekawa jednostka rządowa, zajmująca się tworzeniem dobrych połączeń pomiędzy krajami, które oparte są na wzajemnej pomocy i zrozumieniu. Ostatnim przedsięwzięciem tego podmiotu było wysłanie humanitarnego konwoju na Ukrainę.

Pomimo niezbyt aktualnych artykułów z zakresu edukacji globalnej, warto śledzić stronę departamentu (https://www.polskapomoc.gov.pl/Edukacja,globalna,1603.html). Od roku 2011 jest on bowiem jedną z najważniejszych i najbardziej aktywnych jednostek w Polsce, która podejmuje działania z interesującego nas zakresu.

Źródło: http://eg.edudemo.org.pl/dotacje

W związku z aktualną sytuacją epidemiologiczną mamy dla Państwa ważny komunikat.

Projekt COFFEE - cooperation for fair economy and education wraz z kawą Tatico zawitały do Rumunii.

Spotkanie członków grupy koordynacyjnej nowego międzynarodowego projektu Erasmus + „Smart development”.

Co można zrobić dla planety nie wychodząc z domu? Koniecznie przeczytaj!

#zostanwdomu