12.2014

Erasmus+ - rozpoczęcie współpracy!

5 grudnia 2014 r. została podpisana przez Narodową Agencję Programu Erasmus+ umowa na realizację projektu „Wzmacnianie świadomości globalnej w lokalnych społecznościach -  Strategia Kolping 2020”.
Jest to pierwsze działania podejmowane w takim gronie – przy udziale  partnerów z Litwy, Niemiec, Rumunii, Słowenii i Słowacji.

Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce od samego początku podejmuje działania w zakresie edukacji globalnej wśród dzieci i młodzieży, liderów NGO jak i seniorów. Projekt w ramach programu Erasmus+ skierowany jest do liderów/trenerów zajmujących się edukacją globalną  w sześciu krajach europejskich i ma na celu wymianę informacji jak i wzmocnienie samych organizacji w obszarze podejmowanych działań w zakresie edukacji globalnej.

Liczymy na dobrą współpracę!

Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce realizuje projekt pn: "Glokalizacja w edukacji dorosłych" w ramach programu Erasmus+...

Przed nadchodzącymi Świętami Bożego Narodzenia dotarły do nas wspaniałe wieści z Ugandy.

Kolpingowscy edukatorzy edukacji globalnej po raz kolejny spotkali się na międzynarodowym szkoleniu.

Spotkanie dla osób zajmujących się edukacją globalną. Odbędzie się ono w Štiavnické Bane (Słowacja), 21-24 kwietnia 2016 r. Język - angielski.