12.2014

Erasmus+ - rozpoczęcie współpracy!

5 grudnia 2014 r. została podpisana przez Narodową Agencję Programu Erasmus+ umowa na realizację projektu „Wzmacnianie świadomości globalnej w lokalnych społecznościach -  Strategia Kolping 2020”.
Jest to pierwsze działania podejmowane w takim gronie – przy udziale  partnerów z Litwy, Niemiec, Rumunii, Słowenii i Słowacji.

Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce od samego początku podejmuje działania w zakresie edukacji globalnej wśród dzieci i młodzieży, liderów NGO jak i seniorów. Projekt w ramach programu Erasmus+ skierowany jest do liderów/trenerów zajmujących się edukacją globalną  w sześciu krajach europejskich i ma na celu wymianę informacji jak i wzmocnienie samych organizacji w obszarze podejmowanych działań w zakresie edukacji globalnej.

Liczymy na dobrą współpracę!

Fundacja Dzieła Kolpinga włączyła się do konkursu – jako lokalny koordynator i zaprasza do składania prac konkursowych.

CHRYSTUS ZMARTWYCHWSTAŁ!

PRAWDZIWIE ZMARTWYCHWSTAŁ!

ALLELUJA!

Dostarczyliśmy kawę Tatico do Szpitala Uniwersyteckiego w Krakowie!

Co można zrobić dla planety nie wychodząc z domu? Koniecznie przeczytaj!

#zostanwdomu