12.2014

Erasmus+ - rozpoczęcie współpracy!

5 grudnia 2014 r. została podpisana przez Narodową Agencję Programu Erasmus+ umowa na realizację projektu „Wzmacnianie świadomości globalnej w lokalnych społecznościach -  Strategia Kolping 2020”.
Jest to pierwsze działania podejmowane w takim gronie – przy udziale  partnerów z Litwy, Niemiec, Rumunii, Słowenii i Słowacji.

Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce od samego początku podejmuje działania w zakresie edukacji globalnej wśród dzieci i młodzieży, liderów NGO jak i seniorów. Projekt w ramach programu Erasmus+ skierowany jest do liderów/trenerów zajmujących się edukacją globalną  w sześciu krajach europejskich i ma na celu wymianę informacji jak i wzmocnienie samych organizacji w obszarze podejmowanych działań w zakresie edukacji globalnej.

Liczymy na dobrą współpracę!

Od lipca br. rusza bezpłatna pomoc w zakresie świadczenia porad prawnych i obywatelskich skierowana do osób w wieku 60+

W dniach 21 do 26 maja 2018r. odbyło się seminarium pod tytułem „Razem sięgając za państwem ludzkiej godności”.

W Krakowie w dniach 20-22.04.2018r. odbyło się posiedzenie Międzynarodowej Grupy ds. Współpracy Partnerskiej.

Spotkanie dla osób zajmujących się edukacją globalną. Odbędzie się ono w Štiavnické Bane (Słowacja), 21-24 kwietnia 2016 r. Język - angielski.