06.2015

Festiwal Edukacji Globalnej (5-9.07.2015)

Już w terminie 5-9.07.2015 odbędzie się wakacyjne spotkanie uczestników siedmiu kolpingowskich świetlic aktywnych w ramach projektu Lokalna świetlica globalna - edukacja dzieci i młodzieży.

W tym okresie Fundacja Dzieła Kolpinga zaplanowała Festiwal Edukacji Globalnej – warsztaty dla 15-ściorga dzieci z zakresu edukacji globalnej, tematyki, którą dzieci poznawały podczas zajęć w lokalnych świetlicach – w Chełmku, Kłodawie Gd., Jarosławiu, Makowie Podh., Porębie Żegoty, Sosnowcu i Oświęcimiu.
To wakacyjne spotkanie jest ostatnim elementem projektu i stanowi podsumowanie lokalnych działań.

W ramach Festiwalu zaplanowano ciekawe zajęcia pogłębiające zdobytą wiedzę i kończące się olimpiadą, ale również wizytę w Globalnej Wiosce połączonej z warsztatami jak i prezentację reportaży z przeprowadzonych lokalnie akcji.

Projekt jest realizowany w ramach Programu Obywatele dla Demokracji  finansowanego z Funduszy EOG.

W związku z aktualną sytuacją epidemiologiczną mamy dla Państwa ważny komunikat.

Projekt COFFEE - cooperation for fair economy and education wraz z kawą Tatico zawitały do Rumunii.

Spotkanie członków grupy koordynacyjnej nowego międzynarodowego projektu Erasmus + „Smart development”.

Co można zrobić dla planety nie wychodząc z domu? Koniecznie przeczytaj!

#zostanwdomu