11.2015

Globalne współzależności – nierówny podział świata.

Na taki temat będzie opowiadać uczestnikom spotkania w Konarowie prowadząca je Magdalena Panuś z Bonifraterskiej Fundacji Dobroczynnej. Spotkanie edukacyjne, które odbędzie się w siedzibie Fundacji w dniu 19.11.2015 r. w godz. 12:30 – 14:00, przygotowała dla podopiecznych Fundacji, czyli osób dorosłych z niepełnosprawnościami.  Edukatorka chce przybliżyć im zagadnienia związane z edukacją globalną, a szczególnie uświadomić  wagę globalnych współzależności w życiu codziennym oraz uwrażliwić na potrzebę solidarności i współpracy wszystkich ludzi w rozwiązywaniu globalnych problemów (np. problemu ubóstwa). Ten ambitny cel prelegentka chce osiągnąć poprzez prelekcję oraz warsztaty, które zaangażują w pracę uczestników.

Spotkanie jest organizowane w projekcie „Odpowiedzialny konsument. Moje codzienne wybory – nasza wspólna sprawa” współfinansowanym w ramach programu polskiej współpracy rozwojowej Ministerstwa Spraw Zagranicznych RP

Od lipca br. rusza bezpłatna pomoc w zakresie świadczenia porad prawnych i obywatelskich skierowana do osób w wieku 60+

W dniach 21 do 26 maja 2018r. odbyło się seminarium pod tytułem „Razem sięgając za państwem ludzkiej godności”.

W Krakowie w dniach 20-22.04.2018r. odbyło się posiedzenie Międzynarodowej Grupy ds. Współpracy Partnerskiej.

Spotkanie dla osób zajmujących się edukacją globalną. Odbędzie się ono w Štiavnické Bane (Słowacja), 21-24 kwietnia 2016 r. Język - angielski.