11.2015

Globalne współzależności – nierówny podział świata.

Na taki temat będzie opowiadać uczestnikom spotkania w Konarowie prowadząca je Magdalena Panuś z Bonifraterskiej Fundacji Dobroczynnej. Spotkanie edukacyjne, które odbędzie się w siedzibie Fundacji w dniu 19.11.2015 r. w godz. 12:30 – 14:00, przygotowała dla podopiecznych Fundacji, czyli osób dorosłych z niepełnosprawnościami.  Edukatorka chce przybliżyć im zagadnienia związane z edukacją globalną, a szczególnie uświadomić  wagę globalnych współzależności w życiu codziennym oraz uwrażliwić na potrzebę solidarności i współpracy wszystkich ludzi w rozwiązywaniu globalnych problemów (np. problemu ubóstwa). Ten ambitny cel prelegentka chce osiągnąć poprzez prelekcję oraz warsztaty, które zaangażują w pracę uczestników.

Spotkanie jest organizowane w projekcie „Odpowiedzialny konsument. Moje codzienne wybory – nasza wspólna sprawa” współfinansowanym w ramach programu polskiej współpracy rozwojowej Ministerstwa Spraw Zagranicznych RP

Fundacja Dzieła Kolpinga włączyła się do konkursu – jako lokalny koordynator i zaprasza do składania prac konkursowych.

CHRYSTUS ZMARTWYCHWSTAŁ!

PRAWDZIWIE ZMARTWYCHWSTAŁ!

ALLELUJA!

Dostarczyliśmy kawę Tatico do Szpitala Uniwersyteckiego w Krakowie!

Co można zrobić dla planety nie wychodząc z domu? Koniecznie przeczytaj!

#zostanwdomu