10.2015

Inauguracja autorskich spotkań edukacyjnych w projekcie „Odpowiedzialny Konsument. Moje codzienne wybory – nasza wspólna sprawa”

W piątek 30 października 2015 r. rozpoczyna się cykl spotkań edukacyjnych z zakresu Edukacji Globalnej, a zwłaszcza zagadnień świadomej konsumpcji, które samodzielnie przygotowują i przeprowadzają edukatorzy EG, przeszkoleni w ramach projektu „Odpowiedzialny Konsument. Moje codzienne wybory – nasza wspólna sprawa”.

Pierwsze spotkanie pn. „Drewniane skarby” odbędzie się w Zespole Szkół nr 2 w Choczni. Słuchaczami będą uczniowie szkoły, a temat, który chce im przybliżyć organizatorka spotkania Marzena Pawińska ze Stowarzyszenia Rodziców i Opiekunów Dzieci Niepełnosprawnych "Dać Szansę", to znaczenie lasów w życiu planety i człowieka. Edukatorka przedstawi rozmieszczenie lasów na świecie oraz wielowymiarowy wpływ lasów na życie ludzi i zagrożenia, jakie płyną z użytkowania lasów przez człowieka. Część prelekcyjną spotkania urozmaicą warsztaty związane z recyklingiem – dzieci wykonają okolicznościowe kartki z makulatury.

Spotkanie jest organizowane w ramach projektu „Odpowiedzialny Konsument. Moje codzienne wybory – nasza wspólna sprawa” współfinansowanego w ramach programu polskiej współpracy rozwojowej Ministerstwa Spraw Zagranicznych RP.

Fot. pixabay.com/MemoryCatcher

Fundacja Dzieła Kolpinga włączyła się do konkursu – jako lokalny koordynator i zaprasza do składania prac konkursowych.

CHRYSTUS ZMARTWYCHWSTAŁ!

PRAWDZIWIE ZMARTWYCHWSTAŁ!

ALLELUJA!

Dostarczyliśmy kawę Tatico do Szpitala Uniwersyteckiego w Krakowie!

Co można zrobić dla planety nie wychodząc z domu? Koniecznie przeczytaj!

#zostanwdomu