12.2019

Intensywny grudzień dla Młodzieży w ASie

Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce realizuje projekt mający na celu podniesienie kompetencji społecznych wśród młodzieży z terenu Małopolski pt. AS: aktywnie - społecznie.

Młodzież uczestnicząca w projekcie AS: aktywnie - społecznie  ma za sobą bardzo intensywny grudzień, prawie 60 osób z 4 grup z Krakowa i Oświęcimia brało udział w cyklu warsztatów integracyjno-motywacyjnych "Moje kompetencje społeczne".

Pierwsze, twórcze warsztaty podnoszenia kompetencji społecznych z grupą młodzieży ze Szkoły Gastronomiczno-Ekonomicznej, oraz innych Szkół w Oświęcimiu odbyły się w Zębie. Jak widać na zdjęciach młodzież świetnie się bawiła, a jednocześnie zdobyła wiedzę. Piękne okolice i atmosfera ośrodka podnosiła temperaturę.

Na bardzo ciekawe warsztaty integracyjno–motywacyjne, które odbywały się w dniach 6-8.12.2019 w Krakowie, przyjechała grupa uczestników z Lipnicy Małej. Szesnastoosobowa grupa młodzieży poza uczestnictwem w zajęciach zwiedzała świątecznie przystrojony Kraków.

W dniach  13-15 grudnia 2 grupy naszych uczestników z Oświęcimia i Krakowa aktywnie pracowały nad podniesieniem swoich kompetencji społecznych. Uczestnicy znaleźli również chwilę czasu, aby odwiedzić Zakopane i Gubałówkę.

Realizatorzy projektu uznali, że warsztaty wyjazdowe to najlepsza forma integracji dla nowych Uczestników projektu, a zwłaszcza wtedy, kiedy odbywają się w górskiej scenerii i prowadzi je dobry trener!

W związku z aktualną sytuacją epidemiologiczną mamy dla Państwa ważny komunikat.

Projekt COFFEE - cooperation for fair economy and education wraz z kawą Tatico zawitały do Rumunii.

Spotkanie członków grupy koordynacyjnej nowego międzynarodowego projektu Erasmus + „Smart development”.

Co można zrobić dla planety nie wychodząc z domu? Koniecznie przeczytaj!

#zostanwdomu