11.2015

Jak odpowiedzialnie kupować?

Na tak postawione pytanie postara się odpowiedzieć Halina Liszka ze Stow. Rodzina Kolpinga w Chełmku, która zaprosiła na przygotowane przez siebie spotkanie członkinie i sympatyków Klubu Seniora w Chełmku.

Spotkanie organizowane w siedzibie Klubu przy ul. Piłsudskiego 1 odbędzie się 12 listopada o godz. 13.00. Prelegentka chce uświadomić uczestnikom, jak ich codzienne zachowania konsumenckie wpływają na środowisko oraz w szerszym kontekście, jak kreują współzależności w globalnym świecie. Edukatorka zapozna słuchaczy z podstawowymi oznaczeniami produktów, nauczy czytania metek na produktach, przekaże proste zasady, wg. których warto robić zakupy, aby były one odpowiedzialne.

Spotkanie jest częścią projektu „Odpowiedzialny konsument. Moje codzienne wybory – nasza wspólna sprawa” współfinansowanego w ramach programu polskiej współpracy rozwojowej Ministerstwa Spraw Zagranicznych RP.

Świetnie wiemy, że pomoc Ukrainie to maraton, a nie sprint dla tego planujemy kolejne działania, w które pragniemy również włączyć naszych Członków, Pracowników i Sympatyków.

Z Ukrainy dochodzą do nas dramatyczne prośby o modlitwę. Bo oprócz walki z kulami, toczy się i ta duchowa. Prosimy, dołączcie do niej tak, jak możecie: w swoich domach i kościołach.

Rok 2021 za nami! Dla uczestników i realizatorów projektu „AS: aktywnie-społecznie” był to czas intensywnej pracy i mierzenia się
z wyzwaniami, a także poszerzania horyzontów i zdobywania nowych doświadczeń.

Zapraszamy do zapoznania się z rezultatami międzynarodowego projektu edukacyjnego Erasmus + COFFEE

4 ELEMENTS to wymiana młodzieżowa skierowana do uczestników z 7 państw: Bułgarii, Grecji, Włoch, Polski, Hiszpanii, Serbii i Rumunii.

Co można zrobić dla planety nie wychodząc z domu? Koniecznie przeczytaj!

#zostanwdomu