11.2015

Jak odpowiedzialnie kupować?

Na tak postawione pytanie postara się odpowiedzieć Halina Liszka ze Stow. Rodzina Kolpinga w Chełmku, która zaprosiła na przygotowane przez siebie spotkanie członkinie i sympatyków Klubu Seniora w Chełmku.

Spotkanie organizowane w siedzibie Klubu przy ul. Piłsudskiego 1 odbędzie się 12 listopada o godz. 13.00. Prelegentka chce uświadomić uczestnikom, jak ich codzienne zachowania konsumenckie wpływają na środowisko oraz w szerszym kontekście, jak kreują współzależności w globalnym świecie. Edukatorka zapozna słuchaczy z podstawowymi oznaczeniami produktów, nauczy czytania metek na produktach, przekaże proste zasady, wg. których warto robić zakupy, aby były one odpowiedzialne.

Spotkanie jest częścią projektu „Odpowiedzialny konsument. Moje codzienne wybory – nasza wspólna sprawa” współfinansowanego w ramach programu polskiej współpracy rozwojowej Ministerstwa Spraw Zagranicznych RP.

Fundacja Dzieła Kolpinga włączyła się do konkursu – jako lokalny koordynator i zaprasza do składania prac konkursowych.

CHRYSTUS ZMARTWYCHWSTAŁ!

PRAWDZIWIE ZMARTWYCHWSTAŁ!

ALLELUJA!

Dostarczyliśmy kawę Tatico do Szpitala Uniwersyteckiego w Krakowie!

Co można zrobić dla planety nie wychodząc z domu? Koniecznie przeczytaj!

#zostanwdomu