11.2015

Jak odpowiedzialnie kupować?

Na tak postawione pytanie postara się odpowiedzieć Halina Liszka ze Stow. Rodzina Kolpinga w Chełmku, która zaprosiła na przygotowane przez siebie spotkanie członkinie i sympatyków Klubu Seniora w Chełmku.

Spotkanie organizowane w siedzibie Klubu przy ul. Piłsudskiego 1 odbędzie się 12 listopada o godz. 13.00. Prelegentka chce uświadomić uczestnikom, jak ich codzienne zachowania konsumenckie wpływają na środowisko oraz w szerszym kontekście, jak kreują współzależności w globalnym świecie. Edukatorka zapozna słuchaczy z podstawowymi oznaczeniami produktów, nauczy czytania metek na produktach, przekaże proste zasady, wg. których warto robić zakupy, aby były one odpowiedzialne.

Spotkanie jest częścią projektu „Odpowiedzialny konsument. Moje codzienne wybory – nasza wspólna sprawa” współfinansowanego w ramach programu polskiej współpracy rozwojowej Ministerstwa Spraw Zagranicznych RP.

Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce realizuje projekt pn: "Glokalizacja w edukacji dorosłych" w ramach programu Erasmus+...

Przed nadchodzącymi Świętami Bożego Narodzenia dotarły do nas wspaniałe wieści z Ugandy.

Kolpingowscy edukatorzy edukacji globalnej po raz kolejny spotkali się na międzynarodowym szkoleniu.

Spotkanie dla osób zajmujących się edukacją globalną. Odbędzie się ono w Štiavnické Bane (Słowacja), 21-24 kwietnia 2016 r. Język - angielski.