10.2019

Kawa Tatico - Aktywnie wśród Seniorów

We wrześniu odbyło się kilka eventów z gościnnym udziałem kawy Tatico. Byliśmy między innymi na VI Międzynarodowych Senioraliach, które odbyły się 19.09.2019 w Krakowie, w Szczawnicy na Kolpingowskim  Forum Seniora (26.09) oraz w niedzielę 29.09.2019 na 30tej już Familiadzie w Nowym Bieżanowie. W tych wszystkich miejscach można było się zaznajomić z ofertą kawy Tatico jak też zapoznać z ideą Fair Trade czyli sprawiedliwego handlu.

Dziękujemy organizatorom tych imprez za możliwość przedstawienia   naszej kawowej oferty, udostępnienie stoiska i pomoc organizacyjną.   Dziękujemy też wszystkim, którzy nas odwiedzili w tych miejscach i   posłuchali kawowych opowieści.

Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce realizuje projekt "AS: aktywnie-społecznie" mający na celu podniesienie kompetencji społecznych wśród młodzieży z terenu Małopolski.

W dniach 1-2.10.2019 roku odbyło się w Mariborze trzecie spotkanie w ramach projektu ERASMUS+.