06.2015

Kolpingowska Kawa w Afryce Wschodniej

Jednym z głównych celów pracy Kolpinga w Tanzanii są kwestie rozowju rolnictwa i ochrony środowiska na obszarach wiejskich. Podejmowane są między innymi działania dotyczące produkcji kompostu, polepszenia uprawy kawy, słodkich ziemniaków i manioku. Prowadzone są również kursy dotyczące techniki zwalczania szkodników.

Projekt Kolcafé realizowany we wsi Nyamuhunga jest skierowany do 262 członków Rodzin Kolpinga, ma na celu zwiększenie wydajności upraw kawy, a także poprawę jej jakości.

Kolping Tanzania oferuje wiedzę dzięki której jakość uprawianych roślin wzrasta, a co za tym idzie również poprawiają się dochody rolników. Dzięki temu poprawia się staus całych rodzin, a dzieci mają możliwośc kształcenia.

Więcej: www.kolping.net

W związku z aktualną sytuacją epidemiologiczną mamy dla Państwa ważny komunikat.

Projekt COFFEE - cooperation for fair economy and education wraz z kawą Tatico zawitały do Rumunii.

Spotkanie członków grupy koordynacyjnej nowego międzynarodowego projektu Erasmus + „Smart development”.

Co można zrobić dla planety nie wychodząc z domu? Koniecznie przeczytaj!

#zostanwdomu