06.2015

Kolpingowska Kawa w Afryce Wschodniej

Jednym z głównych celów pracy Kolpinga w Tanzanii są kwestie rozowju rolnictwa i ochrony środowiska na obszarach wiejskich. Podejmowane są między innymi działania dotyczące produkcji kompostu, polepszenia uprawy kawy, słodkich ziemniaków i manioku. Prowadzone są również kursy dotyczące techniki zwalczania szkodników.

Projekt Kolcafé realizowany we wsi Nyamuhunga jest skierowany do 262 członków Rodzin Kolpinga, ma na celu zwiększenie wydajności upraw kawy, a także poprawę jej jakości.

Kolping Tanzania oferuje wiedzę dzięki której jakość uprawianych roślin wzrasta, a co za tym idzie również poprawiają się dochody rolników. Dzięki temu poprawia się staus całych rodzin, a dzieci mają możliwośc kształcenia.

Więcej: www.kolping.net

Świetnie wiemy, że pomoc Ukrainie to maraton, a nie sprint dla tego planujemy kolejne działania, w które pragniemy również włączyć naszych Członków, Pracowników i Sympatyków.

Z Ukrainy dochodzą do nas dramatyczne prośby o modlitwę. Bo oprócz walki z kulami, toczy się i ta duchowa. Prosimy, dołączcie do niej tak, jak możecie: w swoich domach i kościołach.

Rok 2021 za nami! Dla uczestników i realizatorów projektu „AS: aktywnie-społecznie” był to czas intensywnej pracy i mierzenia się
z wyzwaniami, a także poszerzania horyzontów i zdobywania nowych doświadczeń.

Zapraszamy do zapoznania się z rezultatami międzynarodowego projektu edukacyjnego Erasmus + COFFEE

4 ELEMENTS to wymiana młodzieżowa skierowana do uczestników z 7 państw: Bułgarii, Grecji, Włoch, Polski, Hiszpanii, Serbii i Rumunii.

Co można zrobić dla planety nie wychodząc z domu? Koniecznie przeczytaj!

#zostanwdomu