06.2015

Konkurs: Nakręć się na różnorodność!

Konkurs „Nakręć się na różnorodność" skierowany jest do uczniów szkół podstawowych, gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych z Polski.

Konkurs ma na celu przełamywanie stereotypów i uprzedzeń na tle międzykulturowym, integrację i budowanie dialogu międzykulturowego między migrantami i społeczeństwem przyjmującym. Bardzo ważne jest zrozumienie istoty różnic kulturowych, co jest możliwe dzięki otwarciu się na kulturę przez pryzmat różnorodności.

Aby wziąść udział w konkursie wystarczy chwycić w dłoń komórkę, kamerę, czy dowolne urządzenie, które umożliwi nagranie krótkiego filmu i pokaże światu jak autor widzi wielokulturowość!
By wygrać cenne nagrody, wystarczy, przesłać materiał filmowy (do 3 minut), który zostanie poddany internetowemu głosowaniu.
Zgłaszać można się indywidualnie lub w zespołach (maksymalnie 3 uczestników).

Nadsyłanie prac konkursowych:  1 czerwca 2015r – 26 czerwca 2015r.
Głosowanie internautów w dwóch kategoriach konkursowych: 27 czerwca – 29 czerwca 2015r.
Ogłoszenie wyników: 30 czerwca 2015r.

Więcej informacji: www.nakrec.org

Świetnie wiemy, że pomoc Ukrainie to maraton, a nie sprint dla tego planujemy kolejne działania, w które pragniemy również włączyć naszych Członków, Pracowników i Sympatyków.

Z Ukrainy dochodzą do nas dramatyczne prośby o modlitwę. Bo oprócz walki z kulami, toczy się i ta duchowa. Prosimy, dołączcie do niej tak, jak możecie: w swoich domach i kościołach.

Rok 2021 za nami! Dla uczestników i realizatorów projektu „AS: aktywnie-społecznie” był to czas intensywnej pracy i mierzenia się
z wyzwaniami, a także poszerzania horyzontów i zdobywania nowych doświadczeń.

Zapraszamy do zapoznania się z rezultatami międzynarodowego projektu edukacyjnego Erasmus + COFFEE

4 ELEMENTS to wymiana młodzieżowa skierowana do uczestników z 7 państw: Bułgarii, Grecji, Włoch, Polski, Hiszpanii, Serbii i Rumunii.

Co można zrobić dla planety nie wychodząc z domu? Koniecznie przeczytaj!

#zostanwdomu