05.2015

Kurs dla trenerów i pracowników zajmujących się tematyką edukacji globalnej

Centrum Północ - Południe, międzynarodowa organizacja zajmująca się edukacją globalną, organizuje kurs online dla trenerów i pracowników zajmujących interesującą nas tematyką. Jego najbliższa edycja odbędzie się od 17 sierpnia, do 11 września tego roku. Aplikacje będzie można wysyłać od 6 lipca.

Zajęcia poświęcone będą interkulturalnemu wymiarowi edukacji globalnej, przez który to należy rozumieć wzajemne przenikanie się i rozwój kultur i tradycji całego świata. Jego celami jest wzmocnienie dialogu między środowiskami odmiennych cywilizacji oraz utwierdzenie sieci globalnej, praw człowieka i zwolenników ww idei. Składać się on będzie przede wszystkim z dogłębnej analizy zjawiska interkulturalności, jego istoty, genezy, wyzwań i problemów oraz możliwych strategii działań na tym polu edukacji globalnej. Osobny panel będzie poświęcony podejściu do spraw społecznych i politycznych na podstawie prawa.

Źródło: http://icd.netuni.nl/

Świetnie wiemy, że pomoc Ukrainie to maraton, a nie sprint dla tego planujemy kolejne działania, w które pragniemy również włączyć naszych Członków, Pracowników i Sympatyków.

Z Ukrainy dochodzą do nas dramatyczne prośby o modlitwę. Bo oprócz walki z kulami, toczy się i ta duchowa. Prosimy, dołączcie do niej tak, jak możecie: w swoich domach i kościołach.

Rok 2021 za nami! Dla uczestników i realizatorów projektu „AS: aktywnie-społecznie” był to czas intensywnej pracy i mierzenia się
z wyzwaniami, a także poszerzania horyzontów i zdobywania nowych doświadczeń.

Zapraszamy do zapoznania się z rezultatami międzynarodowego projektu edukacyjnego Erasmus + COFFEE

4 ELEMENTS to wymiana młodzieżowa skierowana do uczestników z 7 państw: Bułgarii, Grecji, Włoch, Polski, Hiszpanii, Serbii i Rumunii.

Co można zrobić dla planety nie wychodząc z domu? Koniecznie przeczytaj!

#zostanwdomu