11.2015

Lasy pełne skarbów

Spotkanie edukacyjne projektu „Odpowiedzialny Konsument. Moje codzienne wybory – nasza wspólna sprawa” na temat znaczenia lasów dla życia na Ziemi odbędzie się 21.11.2015 r. w godz. 9.30-11.00 w Świetlicy Terapeutyczno-Integracyjnej  „SZANSA”  prowadzonej przez Stowarzyszenie Rodziców i Opiekunów Dzieci Niepełnosprawnych „Dać Szansę" w Wadowicach. Spotkanie dla podopiecznych świetlicy przeprowadzi członkini stowarzyszenia Marzena Pawińska i będzie to już drugie, zorganizowane przez nią spotkanie.  Prowadząca chce przede wszystkim uświadomić dzieciom znaczenie lasów w życiu planety i człowieka, a więc pokazać ich rozmieszczenie na  kuli ziemskiej, wpływu lasów na życie ludzi oraz zagrożenia jakie mogą je spotykać. Dzieci dowiedzą się jak można chronić lasy oraz jak same mogą się do tego przyczyniać poprzez właściwe wykorzystanie i powtórne wykorzystanie (recykling) produktów drewno-pochodnych. Na koniec zajęć dzieci wspólnie wykonają pracę plastyczną z wykorzystaniem różnorodnych materiałów wtórnych.

Spotkanie jest współfinansowane w ramach programu polskiej współpracy rozwojowej Ministerstwa Spraw Zagranicznych RP

Świetnie wiemy, że pomoc Ukrainie to maraton, a nie sprint dla tego planujemy kolejne działania, w które pragniemy również włączyć naszych Członków, Pracowników i Sympatyków.

Z Ukrainy dochodzą do nas dramatyczne prośby o modlitwę. Bo oprócz walki z kulami, toczy się i ta duchowa. Prosimy, dołączcie do niej tak, jak możecie: w swoich domach i kościołach.

Rok 2021 za nami! Dla uczestników i realizatorów projektu „AS: aktywnie-społecznie” był to czas intensywnej pracy i mierzenia się
z wyzwaniami, a także poszerzania horyzontów i zdobywania nowych doświadczeń.

Zapraszamy do zapoznania się z rezultatami międzynarodowego projektu edukacyjnego Erasmus + COFFEE

4 ELEMENTS to wymiana młodzieżowa skierowana do uczestników z 7 państw: Bułgarii, Grecji, Włoch, Polski, Hiszpanii, Serbii i Rumunii.

Co można zrobić dla planety nie wychodząc z domu? Koniecznie przeczytaj!

#zostanwdomu