05.2015

Międzynarodowa konferencja w Kolumbii na temat mobilizacji zasobów organizacji zakończona (04-08 maja 2015r.)

W dniach 4-8 maja reprezentantka Dzieła Kolpinga w Polsce-Urszula Bukowska - uczestniczyła gościnnie w międzynarodowej konferencji na temat mobilizacji zasobów organizacji w celu budowania ich równowagi. Tematem jej wystąpienia były doświadczenia polskiego Dzieła Kolpinga ze współpracy z instytucjami. Konferencja odbyła się w Bogocie w gronie 13 państw Ameryki Łacińskiej oraz Niemiec i Szwajcarii. W rezultacie konferencji nawiązaliśmy nowe kontakty i przygotowujemy już pierwszy projekt współpracy ponadnarodowej.

Fundacja Dzieła Kolpinga włączyła się do konkursu – jako lokalny koordynator i zaprasza do składania prac konkursowych.

CHRYSTUS ZMARTWYCHWSTAŁ!

PRAWDZIWIE ZMARTWYCHWSTAŁ!

ALLELUJA!

Dostarczyliśmy kawę Tatico do Szpitala Uniwersyteckiego w Krakowie!

Co można zrobić dla planety nie wychodząc z domu? Koniecznie przeczytaj!

#zostanwdomu