05.2015

Międzynarodowa konferencja w Kolumbii na temat mobilizacji zasobów organizacji zakończona (04-08 maja 2015r.)

W dniach 4-8 maja reprezentantka Dzieła Kolpinga w Polsce-Urszula Bukowska - uczestniczyła gościnnie w międzynarodowej konferencji na temat mobilizacji zasobów organizacji w celu budowania ich równowagi. Tematem jej wystąpienia były doświadczenia polskiego Dzieła Kolpinga ze współpracy z instytucjami. Konferencja odbyła się w Bogocie w gronie 13 państw Ameryki Łacińskiej oraz Niemiec i Szwajcarii. W rezultacie konferencji nawiązaliśmy nowe kontakty i przygotowujemy już pierwszy projekt współpracy ponadnarodowej.

Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce realizuje projekt pn: "Glokalizacja w edukacji dorosłych" w ramach programu Erasmus+...

Przed nadchodzącymi Świętami Bożego Narodzenia dotarły do nas wspaniałe wieści z Ugandy.

Kolpingowscy edukatorzy edukacji globalnej po raz kolejny spotkali się na międzynarodowym szkoleniu.

Spotkanie dla osób zajmujących się edukacją globalną. Odbędzie się ono w Štiavnické Bane (Słowacja), 21-24 kwietnia 2016 r. Język - angielski.