05.2015

Międzynarodowa konferencja w Kolumbii na temat mobilizacji zasobów organizacji zakończona (04-08 maja 2015r.)

W dniach 4-8 maja reprezentantka Dzieła Kolpinga w Polsce-Urszula Bukowska - uczestniczyła gościnnie w międzynarodowej konferencji na temat mobilizacji zasobów organizacji w celu budowania ich równowagi. Tematem jej wystąpienia były doświadczenia polskiego Dzieła Kolpinga ze współpracy z instytucjami. Konferencja odbyła się w Bogocie w gronie 13 państw Ameryki Łacińskiej oraz Niemiec i Szwajcarii. W rezultacie konferencji nawiązaliśmy nowe kontakty i przygotowujemy już pierwszy projekt współpracy ponadnarodowej.

Kilkaset miast, kilkadziesiąt krajów, różne kontynenty – wszyscy spotykają się na 24 godziny, aby pracować na rzecz ochrony klimatu. Będą inspirujące wykłady, ciekawe prezentacje, burzliwa praca w grupach, cenny coaching i mentoring oraz rozrywka i konkurs z nagrodami. Rusza 3. edycja Climathonu w Krakowie!

Z przyjemnością informujemy,m że Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce jest partnerem tegorocznej edycji wydarzenia.

8 października bieżącego roku Rodzina Kolpinga z Bochni zorganizowała Piknjik Fair Trade dla seniorów w leśniczówce Łoś.