05.2015

Międzynarodowa konferencja w Kolumbii na temat mobilizacji zasobów organizacji zakończona (04-08 maja 2015r.)

W dniach 4-8 maja reprezentantka Dzieła Kolpinga w Polsce-Urszula Bukowska - uczestniczyła gościnnie w międzynarodowej konferencji na temat mobilizacji zasobów organizacji w celu budowania ich równowagi. Tematem jej wystąpienia były doświadczenia polskiego Dzieła Kolpinga ze współpracy z instytucjami. Konferencja odbyła się w Bogocie w gronie 13 państw Ameryki Łacińskiej oraz Niemiec i Szwajcarii. W rezultacie konferencji nawiązaliśmy nowe kontakty i przygotowujemy już pierwszy projekt współpracy ponadnarodowej.

Na przełomie listopada i grudnia Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce zorganizowała Forum Odpowiedzialnej Konsumpcji. Wydarzenie odbyło się w Zamku w Niepołomicach i zostało uświetnione obecnością wyjątkowych gości.

Pracownicy Centrum Porad Prawnych i Obywatelskich w Krakowie przeprowadzili kolejne warsztaty prawne  dla seniorów w ramach projektu „Wsparcie prawno-doradcze dostępne dla Seniora”.