09.2014

Międzynarodowy projekt Fundacji

Z dniem 1 września br. Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce rozpoczęła międzynarodowy projekt „Strengthening global awareness in the local communities - Kolping 2020 Strategy” – „Wzmacnianie świadomości globalnej w lokalnych społecznościach -  Strategia Kolping 2020” w ramach programu Erasmus+ współfinansowanego przez Unię Europejską.

Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce jest liderem projektu w zakresie wzmacniania świadomości w obszarze edukacji globalnej wśród lokalnych społeczności przy współudziale partnerów z Litwy, Niemiec, Rumunii, Słowenii i Słowacji.

Prowadzone aktywne działania przez wszystkich partnerów projektu w obszarze edukacji globalnej mają na celu budowanie globalnego społeczeństwa opartego na zasadach solidarności, równości i współpracy.

Obecnie ponad 90 osób otrzymało wsparcie w ramach działania projektowych

W związku z aktualną sytuacją epidemiologiczną mamy dla Państwa ważny komunikat.

Projekt COFFEE - cooperation for fair economy and education wraz z kawą Tatico zawitały do Rumunii.

Co można zrobić dla planety nie wychodząc z domu? Koniecznie przeczytaj!

#zostanwdomu