08.2015

Minister Rwandy odwiedził szkołę dla rzemieślników w Kaiserslautern.

Minister Albert Nsengiyumva wraz z ambasadorem  Rwandy Christine Nkulikiyinka odwiedzili szkołę mistrzów rzemieślnictwa.

Sześcioro rwandyjskich nauczycieli uczestniczyło właśnie w Kaiserslautern w pięciotygodniowym kursie podnoszącym kwalifikacje. Zaproszeni goście są nauczycielami  Integrated Polytechnic Regional Centre (IPRC) w Rwandzie. IPRC to duże centrum szkolenia zawodowego, które posiada pięć oddziałów na trenie Rwandy, kształcąc uczniów w zależności od ich możliwości (od krótkoterminowych kursów po trzyletnie studia dyplomowe).
Uczestnicy stażu mogli zgromadzić nowe doświadczenia i umiejętności.

Więcej:www.kolping.net

Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce realizuje projekt pn: "Glokalizacja w edukacji dorosłych" w ramach programu Erasmus+...

Przed nadchodzącymi Świętami Bożego Narodzenia dotarły do nas wspaniałe wieści z Ugandy.

Kolpingowscy edukatorzy edukacji globalnej po raz kolejny spotkali się na międzynarodowym szkoleniu.

Spotkanie dla osób zajmujących się edukacją globalną. Odbędzie się ono w Štiavnické Bane (Słowacja), 21-24 kwietnia 2016 r. Język - angielski.