08.2015

Minister Rwandy odwiedził szkołę dla rzemieślników w Kaiserslautern.

Minister Albert Nsengiyumva wraz z ambasadorem  Rwandy Christine Nkulikiyinka odwiedzili szkołę mistrzów rzemieślnictwa.

Sześcioro rwandyjskich nauczycieli uczestniczyło właśnie w Kaiserslautern w pięciotygodniowym kursie podnoszącym kwalifikacje. Zaproszeni goście są nauczycielami  Integrated Polytechnic Regional Centre (IPRC) w Rwandzie. IPRC to duże centrum szkolenia zawodowego, które posiada pięć oddziałów na trenie Rwandy, kształcąc uczniów w zależności od ich możliwości (od krótkoterminowych kursów po trzyletnie studia dyplomowe).
Uczestnicy stażu mogli zgromadzić nowe doświadczenia i umiejętności.

Więcej:www.kolping.net

Świetnie wiemy, że pomoc Ukrainie to maraton, a nie sprint dla tego planujemy kolejne działania, w które pragniemy również włączyć naszych Członków, Pracowników i Sympatyków.

Z Ukrainy dochodzą do nas dramatyczne prośby o modlitwę. Bo oprócz walki z kulami, toczy się i ta duchowa. Prosimy, dołączcie do niej tak, jak możecie: w swoich domach i kościołach.

Rok 2021 za nami! Dla uczestników i realizatorów projektu „AS: aktywnie-społecznie” był to czas intensywnej pracy i mierzenia się
z wyzwaniami, a także poszerzania horyzontów i zdobywania nowych doświadczeń.

Zapraszamy do zapoznania się z rezultatami międzynarodowego projektu edukacyjnego Erasmus + COFFEE

4 ELEMENTS to wymiana młodzieżowa skierowana do uczestników z 7 państw: Bułgarii, Grecji, Włoch, Polski, Hiszpanii, Serbii i Rumunii.

Co można zrobić dla planety nie wychodząc z domu? Koniecznie przeczytaj!

#zostanwdomu