11.2015

O globalizacji i sprawiedliwym handlu – spotkanie w Chorągwicy

W dniu 4 listopada odbędzie się kolejne spotkanie edukacyjne, organizowane w ramach projektu „Odpowiedzialny konsument. Moje codzienne wybory – nasza wspólna sprawa” współfinansowanego w ramach programu polskiej współpracy rozwojowej Ministerstwa Spraw Zagranicznych RP.

Organizatorką i prowadzącą spotkanie jest Renata Woroń, reprezentująca Fundację Edukacji i Kultury im. St. Michalskiego z Tenczynka, która zaprosiła do udziału w nim mieszkańców wsi Chorągwica. Przy organizacji spotkania pomaga  Stowarzyszenie Kobiet Wiejskich w Chorągwicy oraz  Miejska i Powiatowa Biblioteka Publiczna w Wieliczce.

Spotkanie będzie miało miejsce w sali OSP w Chorągwicy koło Wieliczki i rozpocznie się o godz. 19.00.

Prowadząca chce przybliżyć uczestnikom definicję edukacji globalnej i podstawowe zagadnienia z nią związane oraz zgłębić temat sprawiedliwego handlu, włączając uczestników w wypracowywanie wspólnych wniosków.

Fot. pixabay.com/wokandapix

Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce realizuje projekt pn: "Glokalizacja w edukacji dorosłych" w ramach programu Erasmus+...

Przed nadchodzącymi Świętami Bożego Narodzenia dotarły do nas wspaniałe wieści z Ugandy.

Kolpingowscy edukatorzy edukacji globalnej po raz kolejny spotkali się na międzynarodowym szkoleniu.

Spotkanie dla osób zajmujących się edukacją globalną. Odbędzie się ono w Štiavnické Bane (Słowacja), 21-24 kwietnia 2016 r. Język - angielski.