11.2015

O globalizacji i sprawiedliwym handlu – spotkanie w Chorągwicy

W dniu 4 listopada odbędzie się kolejne spotkanie edukacyjne, organizowane w ramach projektu „Odpowiedzialny konsument. Moje codzienne wybory – nasza wspólna sprawa” współfinansowanego w ramach programu polskiej współpracy rozwojowej Ministerstwa Spraw Zagranicznych RP.

Organizatorką i prowadzącą spotkanie jest Renata Woroń, reprezentująca Fundację Edukacji i Kultury im. St. Michalskiego z Tenczynka, która zaprosiła do udziału w nim mieszkańców wsi Chorągwica. Przy organizacji spotkania pomaga  Stowarzyszenie Kobiet Wiejskich w Chorągwicy oraz  Miejska i Powiatowa Biblioteka Publiczna w Wieliczce.

Spotkanie będzie miało miejsce w sali OSP w Chorągwicy koło Wieliczki i rozpocznie się o godz. 19.00.

Prowadząca chce przybliżyć uczestnikom definicję edukacji globalnej i podstawowe zagadnienia z nią związane oraz zgłębić temat sprawiedliwego handlu, włączając uczestników w wypracowywanie wspólnych wniosków.

Fot. pixabay.com/wokandapix

Świetnie wiemy, że pomoc Ukrainie to maraton, a nie sprint dla tego planujemy kolejne działania, w które pragniemy również włączyć naszych Członków, Pracowników i Sympatyków.

Z Ukrainy dochodzą do nas dramatyczne prośby o modlitwę. Bo oprócz walki z kulami, toczy się i ta duchowa. Prosimy, dołączcie do niej tak, jak możecie: w swoich domach i kościołach.

Rok 2021 za nami! Dla uczestników i realizatorów projektu „AS: aktywnie-społecznie” był to czas intensywnej pracy i mierzenia się
z wyzwaniami, a także poszerzania horyzontów i zdobywania nowych doświadczeń.

Zapraszamy do zapoznania się z rezultatami międzynarodowego projektu edukacyjnego Erasmus + COFFEE

4 ELEMENTS to wymiana młodzieżowa skierowana do uczestników z 7 państw: Bułgarii, Grecji, Włoch, Polski, Hiszpanii, Serbii i Rumunii.

Co można zrobić dla planety nie wychodząc z domu? Koniecznie przeczytaj!

#zostanwdomu