11.2015

O zasobach naturalnych w Chełmku

12 listopada br. to w Klubie Seniora w Chełmku dzień z edukacja globalną. Po spotkaniu dotyczącym odpowiedzialnego kupowania, odbędzie się drugie spotkanie w ramach projektu „Odpowiedzialny konsument. Moje codzienne wybory – nasza wspólna sprawa”, w trakcie którego prowadząca spotkanie Walentyna Iwanek ze Stow. Rodzina Kolpinga w Chełmku chce przekazać słuchaczom, jak powinniśmy odpowiedzialnie gospodarować zasobami naturalnymi. Prelegentka chce się szczególnie skupić na dwóch zagadnieniach: zasobach wodnych oraz leśnych. Poprzez poznanie śladu wodnego i pokazanie sposobów na zmniejszenie zużycia wody oraz uświadomieniu znaczenia lasów i potrzeby ochrony ich zasobów, chce wykształcić w uczestnikach spotkania poczucie odpowiedzialności i troski o zasoby naturalne oraz zrozumienia wpływu codziennych zachowań na ich zużycie.

Tytuł spotkania „Co wiesz o zasobach naturalnych?”, sala Klubu Seniora w Chełmku, Ul. Piłsudskiego 1, 12 listopada 2015 r., rozpoczęcie godz. 14.00. prowadząca Walentyna Iwanek

Obecnie ponad 90 osób otrzymało wsparcie w ramach działania projektowych

W związku z aktualną sytuacją epidemiologiczną mamy dla Państwa ważny komunikat.

Projekt COFFEE - cooperation for fair economy and education wraz z kawą Tatico zawitały do Rumunii.

Co można zrobić dla planety nie wychodząc z domu? Koniecznie przeczytaj!

#zostanwdomu