10.2018

Piknik Fair Trade w Bochni

8 października bieżącego roku Rodzina Kolpinga z Bochni zorganizowała Piknjik Fair Trade dla seniorów w leśniczówce Łoś.

Podczas wydarzenia uczestnicy mieli okazję wziąć udział w warsztacie "Sprawiedliwy handel" oraz zagrac wspólnie w gry planszowe - eko-bohater, natura, super farmer. Nie obyło się również bez eko konkursow z nagrodami i zabaw terenowych. Uczestnicy zjedli wspólnie eko śniadanie oraz skosztowali produkt sprawiedliwego handlu - kawę Tatico. Piknik był pełen radości ze wspólnego spędzania czasu. Uczestnicy docenili również możliwość poznania zasad Fair Trade.

Projekt dofinansowany ze środków Programu Fundusz Inicjatyw Obywatelskich 2018.

Kilkaset miast, kilkadziesiąt krajów, różne kontynenty – wszyscy spotykają się na 24 godziny, aby pracować na rzecz ochrony klimatu. Będą inspirujące wykłady, ciekawe prezentacje, burzliwa praca w grupach, cenny coaching i mentoring oraz rozrywka i konkurs z nagrodami. Rusza 3. edycja Climathonu w Krakowie!

Z przyjemnością informujemy,m że Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce jest partnerem tegorocznej edycji wydarzenia.