10.2018

Piknik Fair Trade w Bochni

8 października bieżącego roku Rodzina Kolpinga z Bochni zorganizowała Piknjik Fair Trade dla seniorów w leśniczówce Łoś.

Podczas wydarzenia uczestnicy mieli okazję wziąć udział w warsztacie "Sprawiedliwy handel" oraz zagrac wspólnie w gry planszowe - eko-bohater, natura, super farmer. Nie obyło się również bez eko konkursow z nagrodami i zabaw terenowych. Uczestnicy zjedli wspólnie eko śniadanie oraz skosztowali produkt sprawiedliwego handlu - kawę Tatico. Piknik był pełen radości ze wspólnego spędzania czasu. Uczestnicy docenili również możliwość poznania zasad Fair Trade.

Projekt dofinansowany ze środków Programu Fundusz Inicjatyw Obywatelskich 2018.

Na przełomie listopada i grudnia Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce zorganizowała Forum Odpowiedzialnej Konsumpcji. Wydarzenie odbyło się w Zamku w Niepołomicach i zostało uświetnione obecnością wyjątkowych gości.

Pracownicy Centrum Porad Prawnych i Obywatelskich w Krakowie przeprowadzili kolejne warsztaty prawne  dla seniorów w ramach projektu „Wsparcie prawno-doradcze dostępne dla Seniora”.