08.2015

Polska pomoc humanitarna - publikacja MSZ

Według szacunków Organizacji Narodów Zjednoczonych na początku 2015 r. liczba osób potrzebujących pomocy przekroczyła 80 mln.

Najnowsza publikacja Ministerstwa Spraw Zagranicznych zawiera informacje dotyczące podstawowych celów pomocy humanitarnej, wiedzy przez kogo jest udzielana oraz jakie  formy może przybierać. Został również opisany polski i międzynarodowy system pomocy humanitarnej.

Publikacja: POLSKA POMOC HUMANITARNA

Źródło: www.polskapomoc.gov.pl

Kilkaset miast, kilkadziesiąt krajów, różne kontynenty – wszyscy spotykają się na 24 godziny, aby pracować na rzecz ochrony klimatu. Będą inspirujące wykłady, ciekawe prezentacje, burzliwa praca w grupach, cenny coaching i mentoring oraz rozrywka i konkurs z nagrodami. Rusza 3. edycja Climathonu w Krakowie!

Z przyjemnością informujemy,m że Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce jest partnerem tegorocznej edycji wydarzenia.

8 października bieżącego roku Rodzina Kolpinga z Bochni zorganizowała Piknjik Fair Trade dla seniorów w leśniczówce Łoś.