04.2015

Radio, uczelnia i toruńskie pierniki

W dniu 21 marca 2015r. dzieci i młodzież ze świetlicy w Kłodawie Gdańskiej  w ramach zajęć dziennikarskich realizowanych w projekcie "Lokalna Świetlica Globalna" były z wizytą w Radio Maryja.
O wrażeniach i emocjach związanych z wizytą podopieczni świetlicy napisali w krótkiej relacji.

Zapraszamy do lektury!

Artykuł: RADIO, UCZELNIA I TORUŃSKIE PIERNIKI

Wiecej zdjęć  tutaj

Kilkaset miast, kilkadziesiąt krajów, różne kontynenty – wszyscy spotykają się na 24 godziny, aby pracować na rzecz ochrony klimatu. Będą inspirujące wykłady, ciekawe prezentacje, burzliwa praca w grupach, cenny coaching i mentoring oraz rozrywka i konkurs z nagrodami. Rusza 3. edycja Climathonu w Krakowie!

Z przyjemnością informujemy,m że Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce jest partnerem tegorocznej edycji wydarzenia.

8 października bieżącego roku Rodzina Kolpinga z Bochni zorganizowała Piknjik Fair Trade dla seniorów w leśniczówce Łoś.