05.2019

Ruszyła rekrutacja do nowego projektu dla młodzieży AS: aktywnie – społecznie

Zapraszamy do udziału w Projekcie AS: aktywnie – społecznie

Projekt  realizowany jest od 1 kwietnia 2019 do 31 marca 2021 na Małopolski.

W ramach projektu objętych wsparciem będzie 224 młodych Małopolan (min. 60%kobiet) w wieku 15-29 lat, których kompetencje społeczne wymagają rozwoju z perspektywy potrzeb i wymogów rynku pracy prowadząca do nabycia i wzmocnienia umiejętności społecznych potrzebnych na rynku pracy poprzez indywidualnie sprofilowaną kompleksową ofertę w ciągu 24-m-cy w Małopolsce.

W ramach projektu planujemy udzielić następującego wsparcia:

• kompleksowe i indywidualne wsparcie 224 młodych w ramach IPD oparte na samodzielności i czynnym działaniu Uczestników Projektu,
• zdobycie i doskonalenie kompetencji społecznych,
• nabycie doświadczenia zawodowego poprzez odbycie wolontariatu,
• nabycie kompetencji /kwalifikacji zawodowych poprzez udział w szkoleniach/kursach/warsztatach.

Rekrutacja prowadzona jest w dwóch Centrach Wsparcia Kolping w Krakowie i Oświęcimiu

Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Osi priorytetowej I. Osoby młode na rynku pracy, działanie 1.4 Młodzież solidarna w działaniu.

W dniach 17-20 czerwca 2019 roku w mieście Dobrich w Bułgarii odbyło się drugie spotkanie partnerskie w ramach projektu Erasmus+ dot. aktywizacji seniorów.

Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce zaprasza do udziału w nowym projekcie którego celem jest aktywizacja społeczno-zawodowa 224 młodych Małopolan.

Miło nam poinformować, iż rozpoczęła się realizacja projektu AS: aktywnie – społecznie skierowanego dla osób młodych w wieku 15-29 lat.