06.2015

Seniorzy otwarci na świat

Krzysztof Wolski – prezes - dyrektor Fundacji Dzieła Kolpinga w Polsce poprowadzi pierwsze spotkanie skierowane do osób starszych zainteresowanych tematyką dalekich podróży.

Spotkanie zorganizowane przez Rodzinę Kolpinga „Klub Celtycki” w ramach projektu „Seniorzy otwarci na świat” odbędzie się 26 czerwca (piątek) o godz.: 16:00 na ul. Żułowskiej 51 w Krakowie.

Spotkanie to dotyczyć będzie refleksji z wizyty studyjnej do Afryki, a dokładniej spotkanie z Dziełem Kolpinga w Ugandzie, Tanzanii i Rwandzie.

Zapraszamy!

Kilkaset miast, kilkadziesiąt krajów, różne kontynenty – wszyscy spotykają się na 24 godziny, aby pracować na rzecz ochrony klimatu. Będą inspirujące wykłady, ciekawe prezentacje, burzliwa praca w grupach, cenny coaching i mentoring oraz rozrywka i konkurs z nagrodami. Rusza 3. edycja Climathonu w Krakowie!

Z przyjemnością informujemy,m że Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce jest partnerem tegorocznej edycji wydarzenia.

8 października bieżącego roku Rodzina Kolpinga z Bochni zorganizowała Piknjik Fair Trade dla seniorów w leśniczówce Łoś.