05.2015

Spotkanie międzynarodowe we Frankfurcie nad Menem (29-31.05.2015 r.)

Już w najbliższy piątek rozpocznie się we Frankfurcie nad Menem spotkanie w ramach projektu "Strengthening global awareness in the local communities - Kolping 2020 Strategy". Spotkanie potrwa do 31.05.2015 r.

Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce jest liderem projektu w zakresie wzmacniania świadomości w obszarze edukacji globalnej wśród lokalnych społeczności przy współudziale Litwy, Niemiec, Rumunii, Słowenii i Słowacji.

Prowadzone aktywne działania przez partnerów projektu w obszarze edukacji globalnej mają na... celu budowanie globalnego społeczeństwa opartego na zasadach solidarności, równości i współpracy.
Działania realizowane przy wsparciu programu Unii Europejskiej Erasmus+

This Friday begins in Frankfurt (Germany) meeting within the project "Strengthening global awareness in the local communities - Kolping 2020 Strategy".
Kolping Foundation in Poland is the leader of the project in strengthening awareness in the field of global education among local communities in cooperation with Lithuania, Germany, Romania, Slovenia and Slovakia.

Active work carried out by the project partners in the field of global education aim to build a global society based on the principles of solidarity, equality and cooperation.
The activities carried out with the support of the European Union Erasmus +

Kilkaset miast, kilkadziesiąt krajów, różne kontynenty – wszyscy spotykają się na 24 godziny, aby pracować na rzecz ochrony klimatu. Będą inspirujące wykłady, ciekawe prezentacje, burzliwa praca w grupach, cenny coaching i mentoring oraz rozrywka i konkurs z nagrodami. Rusza 3. edycja Climathonu w Krakowie!

Z przyjemnością informujemy,m że Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce jest partnerem tegorocznej edycji wydarzenia.

8 października bieżącego roku Rodzina Kolpinga z Bochni zorganizowała Piknjik Fair Trade dla seniorów w leśniczówce Łoś.