05.2015

Stypendia dla uczniów klas pierwszych liceów ogólnokształcących

Towarzystwo Szkół Zjednoczonego świata ogłosiło bardzo ciekawy projekt. Dotyczy on możliwości uzyskania 2 letniego stypendium dla uczniów klas pierwszych liceów ogólnokształcących, które zakończy się uzyskaniem międzynarodowej matury. Istnieje możliwość nauki w szkołach Wielkiej Brytanii, Austrii, Bośni i Hercegowinie, Włoszech, Hong Kongu, Norwegii czy Kostaryce.
Postawione kandydatom wymagania są wysokie:

• uczeń/uczennica I klasy liceum ogólnokształcącego
• średnia ocen minimum 4,5
• wynik testu gimnazjalnego minimum 80%
• dobra znajomość języka angielskiego
• udokumentowane szerokie zainteresowania i osiągnięcia
• doświadczenie w pracy charytatywnej, społecznej

Niemniej jednak atrakcyjność stypendium w pełni je tłumaczy. Jego laureat nabierze szerokiego sposobu postrzegania spraw globalnych i będzie mógł pochwalić się znacznymi osiągnięciami już za młodych lat. Termin składania wniosków upływa w październiku 2015r.

Źródło: www.uwc.org.pl

Świetnie wiemy, że pomoc Ukrainie to maraton, a nie sprint dla tego planujemy kolejne działania, w które pragniemy również włączyć naszych Członków, Pracowników i Sympatyków.

Z Ukrainy dochodzą do nas dramatyczne prośby o modlitwę. Bo oprócz walki z kulami, toczy się i ta duchowa. Prosimy, dołączcie do niej tak, jak możecie: w swoich domach i kościołach.

Rok 2021 za nami! Dla uczestników i realizatorów projektu „AS: aktywnie-społecznie” był to czas intensywnej pracy i mierzenia się
z wyzwaniami, a także poszerzania horyzontów i zdobywania nowych doświadczeń.

Zapraszamy do zapoznania się z rezultatami międzynarodowego projektu edukacyjnego Erasmus + COFFEE

4 ELEMENTS to wymiana młodzieżowa skierowana do uczestników z 7 państw: Bułgarii, Grecji, Włoch, Polski, Hiszpanii, Serbii i Rumunii.

Co można zrobić dla planety nie wychodząc z domu? Koniecznie przeczytaj!

#zostanwdomu