11.2015

Świat w filiżance - 6.11.2015r.

Często nie zdajemy sobie sprawy, jak poprzez codzienne czynności , jesteśmy zależni od mieszkańców odległych zakątków naszego globu. Pijesz herbatę? Nie byłoby jej gdyby nie producenci z Chin i Indii, to tam produkuje się najwięcej tego napoju. A może kawa? Tej też nie znajdziesz w Europie, podróż po Twoją poranną kawę będzie równie daleka – najwięcej ziarna produkują kraje z Ameryki Południowej: Brazylia, Kolumbia ale też Wietnam, Indonezja czy Etiopia.

Spotkanie przy filiżankach gorących napojów organizuje Iwona Prokop ze Stow. Terapeutów na Rzecz Dzieci i Młodzieży z Autyzmem oraz innymi Zaburzeniami Rozwoju MODUS. Spotkanie dla  rodziców dzieci z niepełnosprawnością oraz terapeutów współpracujących ze stowarzyszeniem „MODUS” odbędzie się 6 listopada o godz. 17.00 w restauracji PROGRESYWNA (ul. Witosa 110) w Nowym Sączu.
Prowadząca  chce wśród zaproszonych wzmocnić poczucie współodpowiedzialności za świat oraz wykreować z nimi pomysł na wspólna inicjatywę np. proekologiczną.

fot. pixabay.com/Baohm

Świetnie wiemy, że pomoc Ukrainie to maraton, a nie sprint dla tego planujemy kolejne działania, w które pragniemy również włączyć naszych Członków, Pracowników i Sympatyków.

Z Ukrainy dochodzą do nas dramatyczne prośby o modlitwę. Bo oprócz walki z kulami, toczy się i ta duchowa. Prosimy, dołączcie do niej tak, jak możecie: w swoich domach i kościołach.

Rok 2021 za nami! Dla uczestników i realizatorów projektu „AS: aktywnie-społecznie” był to czas intensywnej pracy i mierzenia się
z wyzwaniami, a także poszerzania horyzontów i zdobywania nowych doświadczeń.

Zapraszamy do zapoznania się z rezultatami międzynarodowego projektu edukacyjnego Erasmus + COFFEE

4 ELEMENTS to wymiana młodzieżowa skierowana do uczestników z 7 państw: Bułgarii, Grecji, Włoch, Polski, Hiszpanii, Serbii i Rumunii.

Co można zrobić dla planety nie wychodząc z domu? Koniecznie przeczytaj!

#zostanwdomu