12.2016

Świąteczne sprawozdanie - Wiaderko Prądu

Przed nadchodzącymi Świętami Bożego Narodzenia dotarły do nas wspaniałe wieści z Ugandy. Nasi partnerzy spisali się na medal! Właśnie otrzymaliśmy rozliczenie pierwszej transzy grantu, który przekazaliśmy na zakup paneli solarnych. Całość przekazanych pieniędzy została wymieniona na miejscową walutę, dzięki której udało się zakupić 34 pełne zestawy paneli solarnych z wyposażeniem. Zestawy te zapewniają nie tylko światło, ale też możliwość podłączenia urządzeń domowych takich jak ładowarka do komórki, czy radio.

​Więcej informacji na stronie akcji WIADERKO PRĄDU ---> KLIKNIJ TUTAJ

Roczne sprawozdanie z działalności Uganda Kolping Society:

​Szczegółowe rozliczenie pierwszej transzy Wiaderka Prądu:

W dniach 21 do 26 maja 2018r. odbyło się seminarium pod tytułem „Razem sięgając za państwem ludzkiej godności”.

W Krakowie w dniach 20-22.04.2018r. odbyło się posiedzenie Międzynarodowej Grupy ds. Współpracy Partnerskiej.

Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce realizuje projekt pn: "Glokalizacja w edukacji dorosłych" w ramach programu Erasmus+...

Spotkanie dla osób zajmujących się edukacją globalną. Odbędzie się ono w Štiavnické Bane (Słowacja), 21-24 kwietnia 2016 r. Język - angielski.