12.2016

Świąteczne sprawozdanie - Wiaderko Prądu

Przed nadchodzącymi Świętami Bożego Narodzenia dotarły do nas wspaniałe wieści z Ugandy. Nasi partnerzy spisali się na medal! Właśnie otrzymaliśmy rozliczenie pierwszej transzy grantu, który przekazaliśmy na zakup paneli solarnych. Całość przekazanych pieniędzy została wymieniona na miejscową walutę, dzięki której udało się zakupić 34 pełne zestawy paneli solarnych z wyposażeniem. Zestawy te zapewniają nie tylko światło, ale też możliwość podłączenia urządzeń domowych takich jak ładowarka do komórki, czy radio.

​Więcej informacji na stronie akcji WIADERKO PRĄDU ---> KLIKNIJ TUTAJ

Roczne sprawozdanie z działalności Uganda Kolping Society:

​Szczegółowe rozliczenie pierwszej transzy Wiaderka Prądu:

1 września 2018 r. w Łączycach odbył się piknik "Kolorowy wrzesień w nowych barwach", podczas którego poruszano tematykę sprawiedliwego handlu. Szczególnym produktem na pikniku była kawa Tatico.

Od lipca br. rusza bezpłatna pomoc w zakresie świadczenia porad prawnych i obywatelskich skierowana do osób w wieku 60+

W dniach 21 do 26 maja 2018r. odbyło się seminarium pod tytułem „Razem sięgając za państwem ludzkiej godności”.