12.2016

Świąteczne sprawozdanie - Wiaderko Prądu

Przed nadchodzącymi Świętami Bożego Narodzenia dotarły do nas wspaniałe wieści z Ugandy. Nasi partnerzy spisali się na medal! Właśnie otrzymaliśmy rozliczenie pierwszej transzy grantu, który przekazaliśmy na zakup paneli solarnych. Całość przekazanych pieniędzy została wymieniona na miejscową walutę, dzięki której udało się zakupić 34 pełne zestawy paneli solarnych z wyposażeniem. Zestawy te zapewniają nie tylko światło, ale też możliwość podłączenia urządzeń domowych takich jak ładowarka do komórki, czy radio.

​Więcej informacji na stronie akcji WIADERKO PRĄDU ---> KLIKNIJ TUTAJ

Roczne sprawozdanie z działalności Uganda Kolping Society:

​Szczegółowe rozliczenie pierwszej transzy Wiaderka Prądu:

Na przełomie listopada i grudnia Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce zorganizowała Forum Odpowiedzialnej Konsumpcji. Wydarzenie odbyło się w Zamku w Niepołomicach i zostało uświetnione obecnością wyjątkowych gości.

Pracownicy Centrum Porad Prawnych i Obywatelskich w Krakowie przeprowadzili kolejne warsztaty prawne  dla seniorów w ramach projektu „Wsparcie prawno-doradcze dostępne dla Seniora”.