09.2015

Szkolenie dla edukatorów edukacji globalnej - Słowenia, 22-25.10.2015 r.

W imieniu Fundacji Dzieła Kolpinga w Polsce zapraszamy edukatorów edukacji globalnej na szkolenie do Słowenii, które odbędzie się 22-25.10.2015.

Z dniem 1 września 2014 Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce rozpoczęła międzynarodowy projekt „Strengthening global awareness in the local communities - Kolping 2020 Strategy” – „Wzmacnianie świadomości globalnej w lokalnych społecznościach -  Strategia Kolping 2020” w ramach Programu Erasmus+ współfinansowanego przez Unię Europejską, którego celem jest wymiana doświadczeń wśród osób prowadzących zajęcia z edukacji globalnej.

Tematyka spotkania w Mariborze na Słowenii obejmuje temat przewodni  - edukację globalną w aspekcie nowych technologii. Spotkanie będzie prowadzone w dwóch językach – po angielsku i niemiecku. W spotkaniu wezmą udział edukatorzy z 6 krajów – Litwy, Niemiec, Polski, Słowacji, Słowenii oraz z Rumunii.
Spotkanie jest możliwością podniesienia kompetencji jak i wymiany doświadczeń oraz poznania nowych metod w zakresie prowadzenia zajęć.

Termin zgłoszeń mija: 20.09.2015.

Od uczestników spotkania wymagana jest znajomość jednego z języków szkolenia.
Uczestnik nie ponosi kosztów uczestnictwa (przejazdu/pobytu). Planowany środek transportu: samolot/samochód

Formularz zgłoszeniowy

Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce realizuje projekt pn: "Glokalizacja w edukacji dorosłych" w ramach programu Erasmus+...

Przed nadchodzącymi Świętami Bożego Narodzenia dotarły do nas wspaniałe wieści z Ugandy.

Kolpingowscy edukatorzy edukacji globalnej po raz kolejny spotkali się na międzynarodowym szkoleniu.

Spotkanie dla osób zajmujących się edukacją globalną. Odbędzie się ono w Štiavnické Bane (Słowacja), 21-24 kwietnia 2016 r. Język - angielski.