09.2015

Szkolenie dla edukatorów edukacji globalnej - Słowenia, 22-25.10.2015 r.

W imieniu Fundacji Dzieła Kolpinga w Polsce zapraszamy edukatorów edukacji globalnej na szkolenie do Słowenii, które odbędzie się 22-25.10.2015.

Z dniem 1 września 2014 Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce rozpoczęła międzynarodowy projekt „Strengthening global awareness in the local communities - Kolping 2020 Strategy” – „Wzmacnianie świadomości globalnej w lokalnych społecznościach -  Strategia Kolping 2020” w ramach Programu Erasmus+ współfinansowanego przez Unię Europejską, którego celem jest wymiana doświadczeń wśród osób prowadzących zajęcia z edukacji globalnej.

Tematyka spotkania w Mariborze na Słowenii obejmuje temat przewodni  - edukację globalną w aspekcie nowych technologii. Spotkanie będzie prowadzone w dwóch językach – po angielsku i niemiecku. W spotkaniu wezmą udział edukatorzy z 6 krajów – Litwy, Niemiec, Polski, Słowacji, Słowenii oraz z Rumunii.
Spotkanie jest możliwością podniesienia kompetencji jak i wymiany doświadczeń oraz poznania nowych metod w zakresie prowadzenia zajęć.

Termin zgłoszeń mija: 20.09.2015.

Od uczestników spotkania wymagana jest znajomość jednego z języków szkolenia.
Uczestnik nie ponosi kosztów uczestnictwa (przejazdu/pobytu). Planowany środek transportu: samolot/samochód

Formularz zgłoszeniowy

Świetnie wiemy, że pomoc Ukrainie to maraton, a nie sprint dla tego planujemy kolejne działania, w które pragniemy również włączyć naszych Członków, Pracowników i Sympatyków.

Z Ukrainy dochodzą do nas dramatyczne prośby o modlitwę. Bo oprócz walki z kulami, toczy się i ta duchowa. Prosimy, dołączcie do niej tak, jak możecie: w swoich domach i kościołach.

Rok 2021 za nami! Dla uczestników i realizatorów projektu „AS: aktywnie-społecznie” był to czas intensywnej pracy i mierzenia się
z wyzwaniami, a także poszerzania horyzontów i zdobywania nowych doświadczeń.

Zapraszamy do zapoznania się z rezultatami międzynarodowego projektu edukacyjnego Erasmus + COFFEE

4 ELEMENTS to wymiana młodzieżowa skierowana do uczestników z 7 państw: Bułgarii, Grecji, Włoch, Polski, Hiszpanii, Serbii i Rumunii.

Co można zrobić dla planety nie wychodząc z domu? Koniecznie przeczytaj!

#zostanwdomu