09.2015

Szkolenie dla edukatorów edukacji globalnej - Słowenia, 22-25.10.2015 r.

W imieniu Fundacji Dzieła Kolpinga w Polsce zapraszamy edukatorów edukacji globalnej na szkolenie do Słowenii, które odbędzie się 22-25.10.2015.

Z dniem 1 września 2014 Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce rozpoczęła międzynarodowy projekt „Strengthening global awareness in the local communities - Kolping 2020 Strategy” – „Wzmacnianie świadomości globalnej w lokalnych społecznościach -  Strategia Kolping 2020” w ramach Programu Erasmus+ współfinansowanego przez Unię Europejską, którego celem jest wymiana doświadczeń wśród osób prowadzących zajęcia z edukacji globalnej.

Tematyka spotkania w Mariborze na Słowenii obejmuje temat przewodni  - edukację globalną w aspekcie nowych technologii. Spotkanie będzie prowadzone w dwóch językach – po angielsku i niemiecku. W spotkaniu wezmą udział edukatorzy z 6 krajów – Litwy, Niemiec, Polski, Słowacji, Słowenii oraz z Rumunii.
Spotkanie jest możliwością podniesienia kompetencji jak i wymiany doświadczeń oraz poznania nowych metod w zakresie prowadzenia zajęć.

Termin zgłoszeń mija: 20.09.2015.

Od uczestników spotkania wymagana jest znajomość jednego z języków szkolenia.
Uczestnik nie ponosi kosztów uczestnictwa (przejazdu/pobytu). Planowany środek transportu: samolot/samochód

Formularz zgłoszeniowy

Na przełomie listopada i grudnia Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce zorganizowała Forum Odpowiedzialnej Konsumpcji. Wydarzenie odbyło się w Zamku w Niepołomicach i zostało uświetnione obecnością wyjątkowych gości.

Pracownicy Centrum Porad Prawnych i Obywatelskich w Krakowie przeprowadzili kolejne warsztaty prawne  dla seniorów w ramach projektu „Wsparcie prawno-doradcze dostępne dla Seniora”.