09.2015

Szkolenie dla edukatorów edukacji globalnej - Słowenia, 22-25.10.2015 r.

W imieniu Fundacji Dzieła Kolpinga w Polsce zapraszamy edukatorów edukacji globalnej na szkolenie do Słowenii, które odbędzie się 22-25.10.2015.

Z dniem 1 września 2014 Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce rozpoczęła międzynarodowy projekt „Strengthening global awareness in the local communities - Kolping 2020 Strategy” – „Wzmacnianie świadomości globalnej w lokalnych społecznościach -  Strategia Kolping 2020” w ramach Programu Erasmus+ współfinansowanego przez Unię Europejską, którego celem jest wymiana doświadczeń wśród osób prowadzących zajęcia z edukacji globalnej.

Tematyka spotkania w Mariborze na Słowenii obejmuje temat przewodni  - edukację globalną w aspekcie nowych technologii. Spotkanie będzie prowadzone w dwóch językach – po angielsku i niemiecku. W spotkaniu wezmą udział edukatorzy z 6 krajów – Litwy, Niemiec, Polski, Słowacji, Słowenii oraz z Rumunii.
Spotkanie jest możliwością podniesienia kompetencji jak i wymiany doświadczeń oraz poznania nowych metod w zakresie prowadzenia zajęć.

Termin zgłoszeń mija: 20.09.2015.

Od uczestników spotkania wymagana jest znajomość jednego z języków szkolenia.
Uczestnik nie ponosi kosztów uczestnictwa (przejazdu/pobytu). Planowany środek transportu: samolot/samochód

Formularz zgłoszeniowy

Kilkaset miast, kilkadziesiąt krajów, różne kontynenty – wszyscy spotykają się na 24 godziny, aby pracować na rzecz ochrony klimatu. Będą inspirujące wykłady, ciekawe prezentacje, burzliwa praca w grupach, cenny coaching i mentoring oraz rozrywka i konkurs z nagrodami. Rusza 3. edycja Climathonu w Krakowie!

Z przyjemnością informujemy,m że Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce jest partnerem tegorocznej edycji wydarzenia.

8 października bieżącego roku Rodzina Kolpinga z Bochni zorganizowała Piknjik Fair Trade dla seniorów w leśniczówce Łoś.