07.2021

Tak nas widzą: aktywnie w wieku 60+

Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce rozpoczęła w czerwcu br. projekt pt.:

„Tak nas widzą: aktywnie w wieku 60+”.

Działania projektowe mają zmienić postrzeganie osób starszych. Kształtowanie pozytywnego postrzegania starości w społeczeństwie zostanie zrealizowane dwutorowo – zarówno wśród samych osób starszych, ale przede wszystkim szerzej – w lokalnych społecznościach jak i wśród społeczeństwa. Poprzez organizację działań edukacyjnych – Fundacja chce wzmocnić psycho-społecznie same osoby starsze, aby były najlepszym potwierdzeniem aktywnego starzenia się opartego na mocnym przekonaniu o własnej wartości. Podjęcie aktywności na rzecz lokalnych wspólnot również zapewni trwałości rezultatów.

W działaniach realizowanych na 5 obszarach  weźmie udział co najmniej 110 osób w wieku 60+ z Bochni, Chełmka, Dębna i Porąbki Uszewskiej (pow. brzeski), Krakowa i Makowa Podhalańskiego.

Projekt jest dofinansowany ze środków programu wieloletniego na rzecz Osób Starszych „Aktywni+” na lata 2021–2025

Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce rozpoczęła w czerwcu br. projekt pt.: „Tak nas widzą: aktywnie w wieku 60+”.

Działania realizowane w ramach projektu:  "AS: aktywnie – społecznie". Szkolenia, warsztaty i inicjatywy wszystko już w realu!

Serdecznie zapraszamy osoby w wieku 60+ do udziału w międzynarodowym szkoleniu, które odbędzie się w dniach 19-24 lipca 2021 roku na Słowacji.

Zapraszamy do zapoznania się z rezultatami międzynarodowego projektu edukacyjnego Erasmus + COFFEE

Co można zrobić dla planety nie wychodząc z domu? Koniecznie przeczytaj!

#zostanwdomu