11.2015

Tydzień Edukacji Globalnej 2015

W tym roku ma miejsce już 17 edycja europejskiego Tygodnia Edukacji Globalnej. Wydarzenie obchodzone będzie w tym roku w dniach 16 – 22 listopada.

Tegoroczne hasło TEG to „Równość – od słów do czynów”.

Pod wspólną nazwą Tydzień Edukacji Globalnej kryje się szereg aktywności promujących, wdrażających czy też dopiero inicjujących edukację globalną w poszczególnych państwach członkowskich Rady Europy. Jest to tydzień imprez mających na celu zarówno celebrowanie samej dziedziny edukacji globalnej, jak i popularyzowanie podejmowanych w jej zakresie zagadnień.

Fundacja Dzieła Kolpinga podczas trwania Tygodnia Edukacji Globalnej kontynuuje serię spotkań z zakresu edukacji globalnej organizowanych na terenie Małopolski.

Od lipca br. rusza bezpłatna pomoc w zakresie świadczenia porad prawnych i obywatelskich skierowana do osób w wieku 60+

W dniach 21 do 26 maja 2018r. odbyło się seminarium pod tytułem „Razem sięgając za państwem ludzkiej godności”.

W Krakowie w dniach 20-22.04.2018r. odbyło się posiedzenie Międzynarodowej Grupy ds. Współpracy Partnerskiej.

Spotkanie dla osób zajmujących się edukacją globalną. Odbędzie się ono w Štiavnické Bane (Słowacja), 21-24 kwietnia 2016 r. Język - angielski.