11.2015

Tydzień Edukacji Globalnej 2015

W tym roku ma miejsce już 17 edycja europejskiego Tygodnia Edukacji Globalnej. Wydarzenie obchodzone będzie w tym roku w dniach 16 – 22 listopada.

Tegoroczne hasło TEG to „Równość – od słów do czynów”.

Pod wspólną nazwą Tydzień Edukacji Globalnej kryje się szereg aktywności promujących, wdrażających czy też dopiero inicjujących edukację globalną w poszczególnych państwach członkowskich Rady Europy. Jest to tydzień imprez mających na celu zarówno celebrowanie samej dziedziny edukacji globalnej, jak i popularyzowanie podejmowanych w jej zakresie zagadnień.

Fundacja Dzieła Kolpinga podczas trwania Tygodnia Edukacji Globalnej kontynuuje serię spotkań z zakresu edukacji globalnej organizowanych na terenie Małopolski.

Fundacja Dzieła Kolpinga włączyła się do konkursu – jako lokalny koordynator i zaprasza do składania prac konkursowych.

CHRYSTUS ZMARTWYCHWSTAŁ!

PRAWDZIWIE ZMARTWYCHWSTAŁ!

ALLELUJA!

Dostarczyliśmy kawę Tatico do Szpitala Uniwersyteckiego w Krakowie!

Co można zrobić dla planety nie wychodząc z domu? Koniecznie przeczytaj!

#zostanwdomu