03.2016

Uczymy się jak skutecznie zbierać pieniądze na dobre inicjatywy.

Przedstawiciele naszej Fundacji brali udział w międzynarodowym szkoleniu w Kolonii (Niemcy) na temat fundraisingu. Spotkanie odbyło się 3-6 marca, a wśród uczestników byli też przedstawiciele Dzieła Kolpinga z Rumunii, Słowenii i Słowacji. Swoim bogatym fundraisingowym doświadczeniem dzieliły się przedstawicielki organizacji Kolping International prowadzące spotkanie - Elisabeth Schech i Barbara Demmer.

Kolping International już od wielu lat realizuje projekty rozwojowe na rzecz krajów globalnego południa, które finansowane są przez indywidualnych darczyńców. Dzięki szkoleniu mogliśmy poznać metody i narzędzia, które stosują niemieckie fundraiserki, aby przekonać darczyńców, że ich akcje warto wspierać.

Również i my, jako Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce chcemy zmieniać świat na lepsze, dlatego rozpoczęliśmy niedawno akcję fundraisingową „Wiaderko Prądu”.  Dzięki naszej kampanii, każdy może przyczynić się do tego by mieszkańcy Ugandy mieli dostęp do prądu. Wystarczy wejść na stronę www.wiaderkopradu.pl i napełnić choć jedno wiaderko.

Szkolenie "Strategies for a successful fundraising in global education" było finansowane w ramach programu Erasmus+.

Świetnie wiemy, że pomoc Ukrainie to maraton, a nie sprint dla tego planujemy kolejne działania, w które pragniemy również włączyć naszych Członków, Pracowników i Sympatyków.

Z Ukrainy dochodzą do nas dramatyczne prośby o modlitwę. Bo oprócz walki z kulami, toczy się i ta duchowa. Prosimy, dołączcie do niej tak, jak możecie: w swoich domach i kościołach.

Rok 2021 za nami! Dla uczestników i realizatorów projektu „AS: aktywnie-społecznie” był to czas intensywnej pracy i mierzenia się
z wyzwaniami, a także poszerzania horyzontów i zdobywania nowych doświadczeń.

Zapraszamy do zapoznania się z rezultatami międzynarodowego projektu edukacyjnego Erasmus + COFFEE

4 ELEMENTS to wymiana młodzieżowa skierowana do uczestników z 7 państw: Bułgarii, Grecji, Włoch, Polski, Hiszpanii, Serbii i Rumunii.

Co można zrobić dla planety nie wychodząc z domu? Koniecznie przeczytaj!

#zostanwdomu