03.2016

Uczymy się jak skutecznie zbierać pieniądze na dobre inicjatywy.

Przedstawiciele naszej Fundacji brali udział w międzynarodowym szkoleniu w Kolonii (Niemcy) na temat fundraisingu. Spotkanie odbyło się 3-6 marca, a wśród uczestników byli też przedstawiciele Dzieła Kolpinga z Rumunii, Słowenii i Słowacji. Swoim bogatym fundraisingowym doświadczeniem dzieliły się przedstawicielki organizacji Kolping International prowadzące spotkanie - Elisabeth Schech i Barbara Demmer.

Kolping International już od wielu lat realizuje projekty rozwojowe na rzecz krajów globalnego południa, które finansowane są przez indywidualnych darczyńców. Dzięki szkoleniu mogliśmy poznać metody i narzędzia, które stosują niemieckie fundraiserki, aby przekonać darczyńców, że ich akcje warto wspierać.

Również i my, jako Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce chcemy zmieniać świat na lepsze, dlatego rozpoczęliśmy niedawno akcję fundraisingową „Wiaderko Prądu”.  Dzięki naszej kampanii, każdy może przyczynić się do tego by mieszkańcy Ugandy mieli dostęp do prądu. Wystarczy wejść na stronę www.wiaderkopradu.pl i napełnić choć jedno wiaderko.

Szkolenie "Strategies for a successful fundraising in global education" było finansowane w ramach programu Erasmus+.

W Krakowie w dniach 20-22.04.2018r. odbyło się posiedzenie Międzynarodowej Grupy ds. Współpracy Partnerskiej.

Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce realizuje projekt pn: "Glokalizacja w edukacji dorosłych" w ramach programu Erasmus+...

Przed nadchodzącymi Świętami Bożego Narodzenia dotarły do nas wspaniałe wieści z Ugandy.

Spotkanie dla osób zajmujących się edukacją globalną. Odbędzie się ono w Štiavnické Bane (Słowacja), 21-24 kwietnia 2016 r. Język - angielski.