01.2015

W styczniu 2015 roku rozpoczęły się zajęcia dziennikarskie w świetlicach

Od stycznia 2015 r. w ramach projektu „Lokalna Świetlica Globalna” rozpoczynamy zajęcia dziennikarskie. Zajęcia obejmują 15 godzin w każdej z 7 świetlic, a ich celem jest przybliżenie uczestnikom warsztatu dziennikarskiego z wykorzystaniem zagadnień związanych z edukacją globalną. Zdobyta wiedza zostanie wykorzystana do przygotowania prezentacji lub reportaży, które zostaną przedstawione podczas akcji informacyjno –edukacyjnych organizowanych lokalnie.

Projekt „Lokalna Świetlica Globalna – edukacja dzieci i młodzieży” jest realizowany w ramach programu Obywatele dla Demokracji finansowanego z Funduszy EOG.

Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce realizuje projekt pn: "Glokalizacja w edukacji dorosłych" w ramach programu Erasmus+...

Przed nadchodzącymi Świętami Bożego Narodzenia dotarły do nas wspaniałe wieści z Ugandy.

Kolpingowscy edukatorzy edukacji globalnej po raz kolejny spotkali się na międzynarodowym szkoleniu.

Spotkanie dla osób zajmujących się edukacją globalną. Odbędzie się ono w Štiavnické Bane (Słowacja), 21-24 kwietnia 2016 r. Język - angielski.