07.2014

Warsztaty „Aktywni Młodzi – lokalnie i globalnie”

W dniach 15-17.11.2013 r. odbyło się drugie spotkanie w ramach projektu „Aktywni Młodzi – lokalnie i globalnie”.

Tematem rozpoczynającym warsztaty była odpowiedzialna konsumpcja. Zajęcia były poprowadzone przez przedstawiciela Partnera „Eine Welt e.V. Leipzig”. Uczestnicy warsztatów odwiedzili również Park Edukacji Globalnej, gdzie odbyły się warsztaty afrykańskie i na własne oczy można było zobaczyć m. in. afrykańskie chaty, indiańskie tipi, igloo jak i domek mieszkańców Papui-Nowej Gwinei.

Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce realizuje projekt pn: "Glokalizacja w edukacji dorosłych" w ramach programu Erasmus+...

Przed nadchodzącymi Świętami Bożego Narodzenia dotarły do nas wspaniałe wieści z Ugandy.

Kolpingowscy edukatorzy edukacji globalnej po raz kolejny spotkali się na międzynarodowym szkoleniu.

Spotkanie dla osób zajmujących się edukacją globalną. Odbędzie się ono w Štiavnické Bane (Słowacja), 21-24 kwietnia 2016 r. Język - angielski.