07.2014

Warsztaty „Aktywni Młodzi – lokalnie i globalnie”

W dniach 15-17.11.2013 r. odbyło się drugie spotkanie w ramach projektu „Aktywni Młodzi – lokalnie i globalnie”.

Tematem rozpoczynającym warsztaty była odpowiedzialna konsumpcja. Zajęcia były poprowadzone przez przedstawiciela Partnera „Eine Welt e.V. Leipzig”. Uczestnicy warsztatów odwiedzili również Park Edukacji Globalnej, gdzie odbyły się warsztaty afrykańskie i na własne oczy można było zobaczyć m. in. afrykańskie chaty, indiańskie tipi, igloo jak i domek mieszkańców Papui-Nowej Gwinei.

Na przełomie listopada i grudnia Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce zorganizowała Forum Odpowiedzialnej Konsumpcji. Wydarzenie odbyło się w Zamku w Niepołomicach i zostało uświetnione obecnością wyjątkowych gości.

Pracownicy Centrum Porad Prawnych i Obywatelskich w Krakowie przeprowadzili kolejne warsztaty prawne  dla seniorów w ramach projektu „Wsparcie prawno-doradcze dostępne dla Seniora”.