07.2020

Warsztaty integracyjno-motywacyjne naszych Asów w Tatrach

Organizacja warsztatów wyjazdowych przy wciąż obowiązujących epidemicznych obostrzeniach to nie lada wyzwanie, ale co za radość móc nareszcie zobaczyć się na żywo!

W dniach 3-5 lipca w uroczym Murzasichle  na pierwszych stacjonarnych zajęciach spotkała się krakowska grupa V.

Alfabet gestów, bariery komunikacyjne, ważne aspekty wystąpień publicznych, praca w grupie to tylko kilka punktów, które trener pan Tomasz Pielichowski poruszył w czasie szkolenia.

Dobra energia towarzyszyła nam nie tylko w trakcie warsztatów. Wart zapamiętania jest wspólny wypad w góry i miły wieczór przy ognisku:-)

Kolejni Uczestnicy wyjechali w dniach od 7 do 9 lipca b.r. na warsztaty integracyjno-motywacyjne tym razem w Ośrodku “U Zbójnika” w malowniczej miejscowości Murzasichle z pięknym widokiem na Tatry.

W zajęciach udział wzięli Uczestnicy projektu „AS: aktywnie – społecznie” z IV i VI grupy krakowskiej, a niezwykle ciekawe warsztaty poprowadziła pani trener Kamilla Szczyrek. Uczniowie i studenci biorący udział w wyjeździe mieli również szanse na podziwianie Tatrzańskich widoków, odwiedzili schronisko na Kalatówkach i przemierzyli Dolinę Białego.

Uczestnicy wyjazdu biorący udział w zajęciach integracyjnych, będąc po długiej przerwie i wielu zajęciach przeprowadzonych online sami zgodnie przyznali, iż warsztaty w realu są o wiele ciekawsze i wartościowsze.

Uczestnikom dziękujemy za zaangażowanie i fantastyczną atmosferę!

Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce zaprasza do zgłaszania zapotrzebowania na wolontariuszki i wolontariuszy.

Uczestnicy projektu „AS: aktywnie – społecznie” z IV, V i VI grupy krakowskiej uczestniczyli w warsztatach wyjazdowych w Murzasichle.

Fundacja Dzieła Kolpinga włączyła się do konkursu – jako lokalny koordynator i zaprasza do składania prac konkursowych.

Co można zrobić dla planety nie wychodząc z domu? Koniecznie przeczytaj!

#zostanwdomu