11.2018

Warsztaty prawne dla Seniorów w Skale

Pracownicy Centrum Porad Prawnych i Obywatelskich w Krakowie przeprowadzili kolejne warsztaty prawne  dla seniorów w ramach projektu „Wsparcie prawno-doradcze dostępne dla Seniora”.

Tym razem w warsztatach uczestniczyło ponad 60 osób z  Klubu Seniora GROTA  w Skale, a zajęcia prowadziła Anna Wilk.

Dziękujemy za miłe przyjęcie i rodzinna atmosferę ;-)

Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce zaprasza inne Kluby Seniora z terenu Małopolski zainteresowane warsztatmi prawnymi do współpracy.

fot. Józef Sikorski

W dniach 18- 22 lutego 2019 r odbywa się w Danlí (Honduras) międzynarodowe spotkanie partnerów projektu COFFEE- cooperation for fair economy & education.

Na przełomie listopada i grudnia Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce zorganizowała Forum Odpowiedzialnej Konsumpcji. Wydarzenie odbyło się w Zamku w Niepołomicach i zostało uświetnione obecnością wyjątkowych gości.