09.2015

Wizyta studyjna gości z Ameryki Płd. i Afryki

Fundacja Dzieła Kolpinga będzie miała przyjemnośc gościć przyjaciół - Kolpingowców z Ameryki Południowej i Afryki. 24-27.09.2015 przyjadą do nas:

1. Agustín Aishembergb-Dyrektor Wykonawczy Dzieła Kolpinga w Urugwaju

2. Ks. Bernardo Godbarsen-Prezes Dzieła Kolpinga w Urugwaju

3. Rosita del Carmen Palomino Risco, Przewodnicząca Dzieła Kolpinga w Peru

W planie wizyty ujęto spotkania w Rodzinach Kolpinga.

Kolejna wizyta znamienitych gości będzie miała miejsce już 27-30.09.2015, tutaj gościem będzie między innymi:

Aloysius Mugasa Adyeri - Przewodniczącego Dzieła Kolpinga w Ugandzie

Kilkaset miast, kilkadziesiąt krajów, różne kontynenty – wszyscy spotykają się na 24 godziny, aby pracować na rzecz ochrony klimatu. Będą inspirujące wykłady, ciekawe prezentacje, burzliwa praca w grupach, cenny coaching i mentoring oraz rozrywka i konkurs z nagrodami. Rusza 3. edycja Climathonu w Krakowie!

Z przyjemnością informujemy,m że Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce jest partnerem tegorocznej edycji wydarzenia.

8 października bieżącego roku Rodzina Kolpinga z Bochni zorganizowała Piknjik Fair Trade dla seniorów w leśniczówce Łoś.