09.2015

Wspomnienia z wizyty przedstawicieli Dzieła Kolpinga z Peru oraz Urugwaju (24-27.09.2015r)

Spotkania zaplanowane w Rodzinach Kolpinga w Krakowie, Wadowicach, Oświęcimiu, Bochni i Porąbce Uszewskiej odbyły się we wspaniałej atmosferze.  Dzięki spotkaniom zaistniała możliwość wymiany doświadczeń, poznania różnic i wspólnych cech kulturowych oraz  rozmów dotyczących wspólnych działań.
Serdecznie dziękujemy wszystkim uczestnikom spotkań

Zapraszamy do obejrzenia relacji z wizyty naszych gości - galeria

Kilkaset miast, kilkadziesiąt krajów, różne kontynenty – wszyscy spotykają się na 24 godziny, aby pracować na rzecz ochrony klimatu. Będą inspirujące wykłady, ciekawe prezentacje, burzliwa praca w grupach, cenny coaching i mentoring oraz rozrywka i konkurs z nagrodami. Rusza 3. edycja Climathonu w Krakowie!

Z przyjemnością informujemy,m że Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce jest partnerem tegorocznej edycji wydarzenia.

8 października bieżącego roku Rodzina Kolpinga z Bochni zorganizowała Piknjik Fair Trade dla seniorów w leśniczówce Łoś.