12.2014

Zajęcia plastyczne w świetlicy w Oświęcimiu

W oświęcimskiej świetlicy prowadzone są przede wszystkich zajęcia plastyczne. Poniżej kilka przykładowych tematów:

26.09.2014     Szukamy małego artysty – portret Adolpha Kolpinga
27.09.2014     Tańcowała igła z nitką – szyjemy pokrowce na telefon.
14.10.2014     Przyszła pani Jesień – wykonanie butelkowej Pani Jesieni. Tworzenie pieczątek z jesiennych liści.
7.11.2014     Święta tuż, tuż..
8.11.2014     Święta tuż, tuż..

Projekt „Lokalna Świetlica Globalna – edukacja dzieci i młodzieży” jest realizowany w ramach programu Obywatele dla Demokracji finansowanego z Funduszy EOG

Kilkaset miast, kilkadziesiąt krajów, różne kontynenty – wszyscy spotykają się na 24 godziny, aby pracować na rzecz ochrony klimatu. Będą inspirujące wykłady, ciekawe prezentacje, burzliwa praca w grupach, cenny coaching i mentoring oraz rozrywka i konkurs z nagrodami. Rusza 3. edycja Climathonu w Krakowie!

Z przyjemnością informujemy,m że Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce jest partnerem tegorocznej edycji wydarzenia.

8 października bieżącego roku Rodzina Kolpinga z Bochni zorganizowała Piknjik Fair Trade dla seniorów w leśniczówce Łoś.