15.12.2014

Zajęcia teatralno – muzyczne w świetlicy w Porębie Żegoty

Tematem przewodnim zajęć teatralno-muzycznych prowadzonych przez animatorki w świetlicy w Porębie Żegoty – małej wsi w gminie Alwernia było przygotowanie przedsięwzięcia teatralno-muzycznego: „Wolność jest w nas”. Zajęcia realizowano w terminach:

15.10.2014    Poznajmy się! Co poznamy na tych zajęciach
22.10.2014    Wybieramy scenariusz do przedstawienia
29.10.2014     Wybieramy piosenki. Tworzymy ruch sceniczny i scenografię.
4.11.2014     Próba teatralna „Wolność jest w nas”
10.11.2014    Próba teatralna „Wolność jest w nas”
26.11.2014     Kulisy teatru-prezentacja multimedialna

Projekt „Lokalna Świetlica Globalna – edukacja dzieci i młodzieży” jest realizowany w ramach programu Obywatele dla Demokracji finansowanego z Funduszy EOG.

Kilkaset miast, kilkadziesiąt krajów, różne kontynenty – wszyscy spotykają się na 24 godziny, aby pracować na rzecz ochrony klimatu. Będą inspirujące wykłady, ciekawe prezentacje, burzliwa praca w grupach, cenny coaching i mentoring oraz rozrywka i konkurs z nagrodami. Rusza 3. edycja Climathonu w Krakowie!

Z przyjemnością informujemy,m że Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce jest partnerem tegorocznej edycji wydarzenia.

8 października bieżącego roku Rodzina Kolpinga z Bochni zorganizowała Piknjik Fair Trade dla seniorów w leśniczówce Łoś.