01.2015

Zapraszamy na pierwsze międzynarodowe szkolenie do Niemiec

Już na początek marca zostało zaplanowane pierwsze szkolenie dla osób zajmujących się edukacją globalną w obszarze edukacji dla dorosłych.

Organizatorem pierwszego spotkania jest Kolping International przy wsparciu Diecezjalnego Dzieła  Kolpinga w Münster. Szkolenie odbędzie się w Kolonii w dniach 5. - 8. marca 2015. Szczegółowy program w języku angielskim znajduje się do pobrania.
Spotkanie to będzie zarówno wprowadzeniem do tematyki edukacji globalnej, przedstawieniem działań z poszczególnych krajów partnerskich tj. z Niemiec, Litwy, Polski, Słowacji, Słowenii i Rumunii jak i szczegółowym zaprezentowaniem wieloletniego doświadczenia niemieckiego partnera i modelu podejmowanych działań.

Projekt „Strengthening global awareness in the local communities - Kolping 2020 Strategy” – „Wzmacnianie świadomości globalnej w lokalnych społecznościach -  Strategia Kolping 2020” realizowany jest w ramach programu Erasmus+ współfinansowanego przez Unię Europejską.

Program - pobierz

Świetnie wiemy, że pomoc Ukrainie to maraton, a nie sprint dla tego planujemy kolejne działania, w które pragniemy również włączyć naszych Członków, Pracowników i Sympatyków.

Z Ukrainy dochodzą do nas dramatyczne prośby o modlitwę. Bo oprócz walki z kulami, toczy się i ta duchowa. Prosimy, dołączcie do niej tak, jak możecie: w swoich domach i kościołach.

Rok 2021 za nami! Dla uczestników i realizatorów projektu „AS: aktywnie-społecznie” był to czas intensywnej pracy i mierzenia się
z wyzwaniami, a także poszerzania horyzontów i zdobywania nowych doświadczeń.

Zapraszamy do zapoznania się z rezultatami międzynarodowego projektu edukacyjnego Erasmus + COFFEE

4 ELEMENTS to wymiana młodzieżowa skierowana do uczestników z 7 państw: Bułgarii, Grecji, Włoch, Polski, Hiszpanii, Serbii i Rumunii.

Co można zrobić dla planety nie wychodząc z domu? Koniecznie przeczytaj!

#zostanwdomu