01.2015

Zapraszamy na pierwsze międzynarodowe szkolenie do Niemiec

Już na początek marca zostało zaplanowane pierwsze szkolenie dla osób zajmujących się edukacją globalną w obszarze edukacji dla dorosłych.

Organizatorem pierwszego spotkania jest Kolping International przy wsparciu Diecezjalnego Dzieła  Kolpinga w Münster. Szkolenie odbędzie się w Kolonii w dniach 5. - 8. marca 2015. Szczegółowy program w języku angielskim znajduje się do pobrania.
Spotkanie to będzie zarówno wprowadzeniem do tematyki edukacji globalnej, przedstawieniem działań z poszczególnych krajów partnerskich tj. z Niemiec, Litwy, Polski, Słowacji, Słowenii i Rumunii jak i szczegółowym zaprezentowaniem wieloletniego doświadczenia niemieckiego partnera i modelu podejmowanych działań.

Projekt „Strengthening global awareness in the local communities - Kolping 2020 Strategy” – „Wzmacnianie świadomości globalnej w lokalnych społecznościach -  Strategia Kolping 2020” realizowany jest w ramach programu Erasmus+ współfinansowanego przez Unię Europejską.

Program - pobierz

W dniach 21 do 26 maja 2018r. odbyło się seminarium pod tytułem „Razem sięgając za państwem ludzkiej godności”.

W Krakowie w dniach 20-22.04.2018r. odbyło się posiedzenie Międzynarodowej Grupy ds. Współpracy Partnerskiej.

Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce realizuje projekt pn: "Glokalizacja w edukacji dorosłych" w ramach programu Erasmus+...

Spotkanie dla osób zajmujących się edukacją globalną. Odbędzie się ono w Štiavnické Bane (Słowacja), 21-24 kwietnia 2016 r. Język - angielski.