04.2019

Zmiany w świecie - zmiany we mnie - aktywność społeczna promująca integrację

Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce ma przyjemność ogłosić, iż projekt Zmiany w świecie - zmiany we mnie - aktywność społeczna promująca integrację skierowany do osób starszych znalazł się na 4 lokacie wśród projektów dofinansowywanych w ramach Priorytetu II ze środków Rządowego Programu na rzecz Aktywności Społecznej Osób Starszych na lata 2014-2020 – edycja 2019

Zmiany w świecie - zmiany we mnie - aktywność społeczna promująca integrację” – to projekt obejmujący wsparciem 192 osoby, w tym 144 osoby w wieku 60+, mający na celu  poprawę jakości i poziomu życia tworząc warunki dla integracji między- i wewnątrzpokoleniowej (48 osób młodszych) w zakresie pogłębienia wiedzy, nabycia umiejętności i odbycia praktyki na temat zmian biologicznych, zdrowotnych zachodzących wraz z wiekiem, ale i społecznych zachodzących – obecnie w szybkim tempie – również wokół osób starszych.

Fot. Józef Sikorski - "Senioriada - grudzień 2018 - Rodzina Kolpinga w Krakowie Nowym Bieżanowie"

W dniach 17-20 czerwca 2019 roku w mieście Dobrich w Bułgarii odbyło się drugie spotkanie partnerskie w ramach projektu Erasmus+ dot. aktywizacji seniorów.

Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce zaprasza do udziału w nowym projekcie którego celem jest aktywizacja społeczno-zawodowa 224 młodych Małopolan.

Miło nam poinformować, iż rozpoczęła się realizacja projektu AS: aktywnie – społecznie skierowanego dla osób młodych w wieku 15-29 lat.