Kolpingwerk Essen

Kolpingwerk Essen –(Związek Diecezjalny Dzieła Kolpinga w Essen)

Od 20 lat Związek Diecezjalny Dzieła Kolpinga w Essen jest partnerem Dzieła Kolpinga w Polsce. Partnerstwo to realizuje się poprzez wymianę doświadczeń w czasie spotkań, wyjazdów studyjnych, wspólnych konferencji i seminariów. Dzieło Kolpinga w Essen posiada duże doświadczenie w praktycznej realizacji programów edukacji globalnej i pomocy rozwojowej. W ramach akcji solidarnościowych i poprzez liczne kampanie społeczne Kolpingowcy z Essen wsparli już ponad 17 projektów w północno-wschodniej Brazylii, służących zmniejszeniu biedy i polepszeniu szans zawodowych mieszkańców.

Fundacja Dzieła Kolpinga włączyła się do konkursu – jako lokalny koordynator i zaprasza do składania prac konkursowych.

CHRYSTUS ZMARTWYCHWSTAŁ!

PRAWDZIWIE ZMARTWYCHWSTAŁ!

ALLELUJA!

Dostarczyliśmy kawę Tatico do Szpitala Uniwersyteckiego w Krakowie!

Co można zrobić dla planety nie wychodząc z domu? Koniecznie przeczytaj!

#zostanwdomu

Projekty: