Kolpingwerk Essen

Kolpingwerk Essen –(Związek Diecezjalny Dzieła Kolpinga w Essen)

Od 20 lat Związek Diecezjalny Dzieła Kolpinga w Essen jest partnerem Dzieła Kolpinga w Polsce. Partnerstwo to realizuje się poprzez wymianę doświadczeń w czasie spotkań, wyjazdów studyjnych, wspólnych konferencji i seminariów. Dzieło Kolpinga w Essen posiada duże doświadczenie w praktycznej realizacji programów edukacji globalnej i pomocy rozwojowej. W ramach akcji solidarnościowych i poprzez liczne kampanie społeczne Kolpingowcy z Essen wsparli już ponad 17 projektów w północno-wschodniej Brazylii, służących zmniejszeniu biedy i polepszeniu szans zawodowych mieszkańców.

Kilkaset miast, kilkadziesiąt krajów, różne kontynenty – wszyscy spotykają się na 24 godziny, aby pracować na rzecz ochrony klimatu. Będą inspirujące wykłady, ciekawe prezentacje, burzliwa praca w grupach, cenny coaching i mentoring oraz rozrywka i konkurs z nagrodami. Rusza 3. edycja Climathonu w Krakowie!

Z przyjemnością informujemy,m że Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce jest partnerem tegorocznej edycji wydarzenia.

8 października bieżącego roku Rodzina Kolpinga z Bochni zorganizowała Piknjik Fair Trade dla seniorów w leśniczówce Łoś.

Projekty: