Kolpingwerk Essen

Kolpingwerk Essen –(Związek Diecezjalny Dzieła Kolpinga w Essen)

Od 20 lat Związek Diecezjalny Dzieła Kolpinga w Essen jest partnerem Dzieła Kolpinga w Polsce. Partnerstwo to realizuje się poprzez wymianę doświadczeń w czasie spotkań, wyjazdów studyjnych, wspólnych konferencji i seminariów. Dzieło Kolpinga w Essen posiada duże doświadczenie w praktycznej realizacji programów edukacji globalnej i pomocy rozwojowej. W ramach akcji solidarnościowych i poprzez liczne kampanie społeczne Kolpingowcy z Essen wsparli już ponad 17 projektów w północno-wschodniej Brazylii, służących zmniejszeniu biedy i polepszeniu szans zawodowych mieszkańców.

W dniach 21 do 26 maja 2018r. odbyło się seminarium pod tytułem „Razem sięgając za państwem ludzkiej godności”.

W Krakowie w dniach 20-22.04.2018r. odbyło się posiedzenie Międzynarodowej Grupy ds. Współpracy Partnerskiej.

Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce realizuje projekt pn: "Glokalizacja w edukacji dorosłych" w ramach programu Erasmus+...

Spotkanie dla osób zajmujących się edukacją globalną. Odbędzie się ono w Štiavnické Bane (Słowacja), 21-24 kwietnia 2016 r. Język - angielski.

Projekty: