MISJA I WIZJA

NASZA MISJA

Jako chrześcijanie,

we współpracy ze społecznościami lokalnymi,

budujemy odpowiedzialność za sprawiedliwy i solidarny Jeden Świat.

WIZJA

Opierając się na szerokiej współpracy międzynarodowej, do roku 2020 staniemy się liderem:

• wśród Związków Dzieła Kolpinga w rejonie Europy Środkowo-Wschodniej w zakresie edukacji globalnej i pomocy rozwojowej;
  • w budowaniu sieci organizacji zajmujących się edukacją globalną i pomocą rozwojową w Polsce;

• wśród organizacji polskich, w zakresie wyrównywania szans zawodowych w krajach Globalnego Południa.

Kilkaset miast, kilkadziesiąt krajów, różne kontynenty – wszyscy spotykają się na 24 godziny, aby pracować na rzecz ochrony klimatu. Będą inspirujące wykłady, ciekawe prezentacje, burzliwa praca w grupach, cenny coaching i mentoring oraz rozrywka i konkurs z nagrodami. Rusza 3. edycja Climathonu w Krakowie!

Z przyjemnością informujemy,m że Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce jest partnerem tegorocznej edycji wydarzenia.

8 października bieżącego roku Rodzina Kolpinga z Bochni zorganizowała Piknjik Fair Trade dla seniorów w leśniczówce Łoś.

Projekty: