MISJA I WIZJA

NASZA MISJA

Jako chrześcijanie,

we współpracy ze społecznościami lokalnymi,

budujemy odpowiedzialność za sprawiedliwy i solidarny Jeden Świat.

WIZJA

Opierając się na szerokiej współpracy międzynarodowej, do roku 2020 staniemy się liderem:

• wśród Związków Dzieła Kolpinga w rejonie Europy Środkowo-Wschodniej w zakresie edukacji globalnej i pomocy rozwojowej;
  • w budowaniu sieci organizacji zajmujących się edukacją globalną i pomocą rozwojową w Polsce;

• wśród organizacji polskich, w zakresie wyrównywania szans zawodowych w krajach Globalnego Południa.

W dniach 18- 22 lutego 2019 r odbywa się w Danlí (Honduras) międzynarodowe spotkanie partnerów projektu COFFEE- cooperation for fair economy & education.

Na przełomie listopada i grudnia Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce zorganizowała Forum Odpowiedzialnej Konsumpcji. Wydarzenie odbyło się w Zamku w Niepołomicach i zostało uświetnione obecnością wyjątkowych gości.

Projekty: