Przyjaciele Dzieła Kolpinga

Dołącz do Przyjaciół Dzieła Kolpinga!

Nie godzimy się na to, by na świecie ludzie żyli w nędzy. Ale nie możemy także pozwolić, żeby ludzie żyli bez nadziei. Dlatego na wzór bł. Adolfa Kolpinga chcemy dawać im nadzieję.

Jako Fundacja Dzieła Kolpinga pomagamy naszym braciom w krajach Afryki, Azji, Ameryki Południowej. Pomagamy ludziom zgromadzonym w tamtejszych Rodzinach Kolpinga. Bo łączy nas wspólnota.

Nie jest sztuką wysłać do Afryki statek z żywością, nie jest wielkim wyzwaniem zebrać duże środki w czasie spektakularnych akcji. Sztuką jest dotrzeć do konkretnych potrzebujących i pomóc im w sposób, który będzie im najbardziej potrzebny.

Chcesz z nami dawać radość, ale i potrzebną, konkretną pomoc? Dołącz do Przyjaciół Dzieła Kolpinga i regularnie wspieraj nasze działania.

FUNDACJA DZIEŁA KOLPINGA W POLSCE

ul. Żułowska 51, 31-435 Kraków

NUMER KONTA BANKOWEGO: 46 1050 1445 1000 0090 3011 7411

Kilkaset miast, kilkadziesiąt krajów, różne kontynenty – wszyscy spotykają się na 24 godziny, aby pracować na rzecz ochrony klimatu. Będą inspirujące wykłady, ciekawe prezentacje, burzliwa praca w grupach, cenny coaching i mentoring oraz rozrywka i konkurs z nagrodami. Rusza 3. edycja Climathonu w Krakowie!

Z przyjemnością informujemy,m że Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce jest partnerem tegorocznej edycji wydarzenia.

8 października bieżącego roku Rodzina Kolpinga z Bochni zorganizowała Piknjik Fair Trade dla seniorów w leśniczówce Łoś.

Projekty: