SZKOLENIA I DORADZTWO
03.2021

COFFEE- cooperation for fair economy and education

W okresie 1.11.2018 – 31.03.2021 roku Fundacja  Dzieła Kolpinga realizowała projekt COFFEE (Cooperation for Fair Economy & Education), finansowany w ramach programu Erasmus+ przez Agencję Wykonawczą ds. Edukacji, Kultury i Sektora Audiowizualnego (EACEA) Komisji Europejskiej, w ramach programu Erasmus+ Youth Capacity Building z siedzibą w Brukseli (Belgia).

WIĘCEJ O PROJEKCIE: http://www.fundacja.kolping.pl/coffee.html

Zapraszamy do zapoznania się z rezultatami intelektualnymi projektu:

Film „Fair trade coffee from Honduras“ dostępny w trzech wersjach językowych:

Hiszpański https://youtu.be/bKX6vcz1b0o

Angielski https://youtu.be/HWZwSBbqM08

Polski: https://youtu.be/uqetZrFfXE0

Film o działanich młodzieży w projekcie dostępny w angielskiej wersji językowej:

My cup of coffee – English  https://youtu.be/XJsA-nSU-c8

Podręcznik dla pracowników młodzieżowych – Manual „Modelof youth leaders development for fair economy and education”

DO POBRANIA PDF

Projekt jest finansowany w ramach programu Erasmus+ przez Agencję Wykonawczą ds. Edukacji, Kultury i Sektora Audiowizualnego (EACEA) Komisji Europejskiej, w ramach programu Erasmus +

Wkład własny do projektu został zapewniony dzięki dofinansowaniu w ramach Programu Rozwoju Organizacji Obywatelskich PROO udzielonemu przez Narodowy Instytut Wolności na złożony przez nas projekt: „Kawa z wartościami”.

Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce rozpoczęła w czerwcu br. projekt pt.: „Tak nas widzą: aktywnie w wieku 60+”.

Działania realizowane w ramach projektu:  "AS: aktywnie – społecznie". Szkolenia, warsztaty i inicjatywy wszystko już w realu!

Serdecznie zapraszamy osoby w wieku 60+ do udziału w międzynarodowym szkoleniu, które odbędzie się w dniach 19-24 lipca 2021 roku na Słowacji.

Zapraszamy do zapoznania się z rezultatami międzynarodowego projektu edukacyjnego Erasmus + COFFEE

Co można zrobić dla planety nie wychodząc z domu? Koniecznie przeczytaj!

#zostanwdomu