SZKOLENIA I DORADZTWO
01.2022

COFFEE- cooperation for fair economy and education

W okresie 1.11.2018 – 31.03.2021 roku Fundacja  Dzieła Kolpinga realizowała projekt COFFEE (Cooperation for Fair Economy & Education), finansowany w ramach programu Erasmus+ przez Agencję Wykonawczą ds. Edukacji, Kultury i Sektora Audiowizualnego (EACEA) Komisji Europejskiej, w ramach programu Erasmus+ Youth Capacity Building z siedzibą w Brukseli (Belgia).

WIĘCEJ O PROJEKCIE: http://www.fundacja.kolping.pl/coffee.html

Zapraszamy do zapoznania się z rezultatami intelektualnymi projektu:

Film „Fair trade coffee from Honduras“ dostępny w trzech wersjach językowych:

Film o działanich młodzieży w projekcie dostępny w angielskiej wersji językowej:

My cup of coffee – English  https://youtu.be/XJsA-nSU-c8

Podręcznik dla pracowników młodzieżowych do pobrania w dwóch wersjach językowych

• Angielski – Manual „Modelof youth leaders development for fair economy and education”
    DO POBRANIA PDF _ENG
  • Polski - Podręcznik "Model rozwoju liderów młodzieżowych na rzecz sprawiedliwego handlu i edukacji"
    DO POBRANIA PDF_PL

Projekt jest finansowany w ramach programu Erasmus+ przez Agencję Wykonawczą ds. Edukacji, Kultury i Sektora Audiowizualnego (EACEA) Komisji Europejskiej, w ramach programu Erasmus +

Wkład własny do projektu został zapewniony dzięki dofinansowaniu w ramach Programu Rozwoju Organizacji Obywatelskich PROO udzielonemu przez Narodowy Instytut Wolności na złożony przez nas projekt: „Kawa z wartościami”.

Z Ukrainy dochodzą do nas dramatyczne prośby o modlitwę. Bo oprócz walki z kulami, toczy się i ta duchowa. Prosimy, dołączcie do niej tak, jak możecie: w swoich domach i kościołach.

Rok 2021 za nami! Dla uczestników i realizatorów projektu „AS: aktywnie-społecznie” był to czas intensywnej pracy i mierzenia się
z wyzwaniami, a także poszerzania horyzontów i zdobywania nowych doświadczeń.

Jednym z ostatnich działań w ramach projektu „Tak nas widzą: aktywnie w wieku 60+” realizowanym przez Fundację Dzieła Kolpinga w Polsce od czerwca br. będzie 2-dniowa konferencja „Aktywnie w każdym wieku – oferta dla seniorów”.

Zapraszamy do zapoznania się z rezultatami międzynarodowego projektu edukacyjnego Erasmus + COFFEE

4 ELEMENTS to wymiana młodzieżowa skierowana do uczestników z 7 państw: Bułgarii, Grecji, Włoch, Polski, Hiszpanii, Serbii i Rumunii.

Co można zrobić dla planety nie wychodząc z domu? Koniecznie przeczytaj!

#zostanwdomu