SZKOLENIA I DORADZTWO
07.2014

Warsztaty „Aktywni Młodzi – lokalnie i globalnie”

Drugie spotkanie w ramach projektu „Aktywni Młodzi – lokalnie i globalnie” dotyczące codziennych wyborów konsumenckich i ich konsekwencji oraz kształtowanie odpowiedzialnych postaw konsumenckich  odbyło się w dniach 15-17.11.2013 r.

Wygłoszone referaty i przygotowane prezentacje:

• Magdalena Noszczyk, Polska Zielona Sieć: „Mniej znaczy lepiej? – o edukacji globalnej oczami konsumenta”.
  • Dominika Kasprzak, Eine Welt, Lipsk: „Edukacja globalna dla dzieci – z niemieckiego podwórka”.

Kilkaset miast, kilkadziesiąt krajów, różne kontynenty – wszyscy spotykają się na 24 godziny, aby pracować na rzecz ochrony klimatu. Będą inspirujące wykłady, ciekawe prezentacje, burzliwa praca w grupach, cenny coaching i mentoring oraz rozrywka i konkurs z nagrodami. Rusza 3. edycja Climathonu w Krakowie!

Z przyjemnością informujemy,m że Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce jest partnerem tegorocznej edycji wydarzenia.

8 października bieżącego roku Rodzina Kolpinga z Bochni zorganizowała Piknjik Fair Trade dla seniorów w leśniczówce Łoś.