WSPÓŁPRACA

Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce od czerwca 2016 r. jest członkiem Grupy Zagranica - federacji polskich organizacji pozarządowych zaangażowanych w międzynarodową współpracę rozwojową, wspieranie demokracji, pomoc humanitarną i edukację globalną.

Ponadto Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce realizuje swoje cele statutowe współpracując z następującymi podmiotami:

• Kolping International (Międzynarodowe Dzieło Kolpinga);
  • Kolping Schweiz (Dzieło Kolpinga w Szwajcarii);
  • Kolpingwerk Essen (Dzieło Kolpinga w Essen);
  • Eine Welt e. V. Leipzig (Stowarzyszenie Eine Welt e. V. Leipzig);
  • Fundacja Kultury Chrześcijańskiej ZNAK;
  • Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Krakowie.

przeczytaj więcej

Kilkaset miast, kilkadziesiąt krajów, różne kontynenty – wszyscy spotykają się na 24 godziny, aby pracować na rzecz ochrony klimatu. Będą inspirujące wykłady, ciekawe prezentacje, burzliwa praca w grupach, cenny coaching i mentoring oraz rozrywka i konkurs z nagrodami. Rusza 3. edycja Climathonu w Krakowie!

Z przyjemnością informujemy,m że Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce jest partnerem tegorocznej edycji wydarzenia.

8 października bieżącego roku Rodzina Kolpinga z Bochni zorganizowała Piknjik Fair Trade dla seniorów w leśniczówce Łoś.

Projekty: