WSPÓŁPRACA

Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce od czerwca 2016 r. jest członkiem Grupy Zagranica - federacji polskich organizacji pozarządowych zaangażowanych w międzynarodową współpracę rozwojową, wspieranie demokracji, pomoc humanitarną i edukację globalną.

Ponadto Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce realizuje swoje cele statutowe współpracując z następującymi podmiotami:

• Kolping International (Międzynarodowe Dzieło Kolpinga);
  • Kolping Schweiz (Dzieło Kolpinga w Szwajcarii);
  • Kolpingwerk Essen (Dzieło Kolpinga w Essen);
  • Eine Welt e. V. Leipzig (Stowarzyszenie Eine Welt e. V. Leipzig);
  • Fundacja Kultury Chrześcijańskiej ZNAK;
  • Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Krakowie.

przeczytaj więcej

W dniach 18- 22 lutego 2019 r odbywa się w Danlí (Honduras) międzynarodowe spotkanie partnerów projektu COFFEE- cooperation for fair economy & education.

Na przełomie listopada i grudnia Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce zorganizowała Forum Odpowiedzialnej Konsumpcji. Wydarzenie odbyło się w Zamku w Niepołomicach i zostało uświetnione obecnością wyjątkowych gości.

Projekty: